BITKA ZA TRG

Tko prvi, njegov Ban!

18.11.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Prije službene utrke za Pantovčak započela je bespoštedna bitka za Trg bana Jelačića. Do bana je prvi stigao Milan Bandić, koji je zakazao okupaciju trga posljednjeg dana službene kampanje prije blagdana

Pročelnik zagrebačkog Ureda za izgradnju i prostorno uređenje Davor Jelavić rekao je za tportal.hr da se za nastup na glavnom trgu metropole prvi prijavio Milan Bandić

Bandić je tražio da se njegov skup, na kojem će nastupati pop rock veterani Prljavo kazalište, održi 23. prosinca. Prema Jelavićevim riječima, Bandić je već dobio dozvolu jer se prvi javio.

'Uvjet je bio da DIP potvrdi kandidate, a onda se zahtjevi odobravaju prema tome tko se prvi javio', istaknuo je Jelavić, koji je imao potrebu dodati da među kandidatima nije bilo nikakvih sukoba oko trga.

Naime, SDP-ov Ivo Josipović javio se odmah nakon Bandića te je rezervirao trg 22. prosinca, a za sutradan je dogovorio Trg maršala Tita.

Nezavisni kandidat Nadan Vidošević Povjerenstvu za izdavanje dozvola zahtjev je poslao danas i tražio da svoj predizborni skup održi 21. prosinca. Ostali se, rekao je Jelavić, još nisu obratili Povjerenstvu sa svojim zahtjevima.

U svakom slučaju, očekuje nas najšarenije blagdansko raspoloženje dosad. Osim lampica i okićenih jelki, na trgovima brojnih gradova će nam se sljedećih tjedana smiješiti predsjednički kandidati i pričati priče koje građane nakon izbora uglavnom razočaraju, kao djecu priča o Djedu Božićnjaku.