ODJECI KOSORIČINOG APELA

Hloverka: Pa to i nije harač!

18.11.2009 u 14:07

Bionic
Reading

Nakon što je Ustavni sud u utorak odlučio da krizni porez nije neustavan, premijerka Jadranka Kosor apelirala je na medije i od njih zatražila da se dotični namet više ne naziva haračem

Zbog čega Vladi ne odgovara da se krizni porez naziva haračem, nije teško pretpostaviti. No kako će na premijerkin apel reagirati mediji?

Tportal je u potrazi za odgovorom na to pitanje kontaktirao šefice informativnih programa dviju najjačih hrvatskih TV kuća, Hloverku Novak-Srzić i Ivu Gačić. Zanimalo nas je hoće li poslušati savjet Jadranke Kosor.

'Odluka o upotrebi riječi harač prepuštena je svakom pojedinačnom uredniku u Informativnom programu, i neće biti pritisaka oko toga. Riječ je o semantičkom i jezičnom pitanju. Premijerka nije naredila da se ta riječ ne upotrebljava, a u suštini to i nije harač', pomalo defanzivno na naš je upit reagirala Hloverka Novak-Srzić, glavna urednica Informativnog programa HTV-a

I dok glavna urednica Informativnog programa najjačeg domaćeg medija krizni porez, koji je zbog recesije svim građanima Hrvatske s primanjima većima od 3000 kuna razrezala Vlada Jadranke Kosor, ne smatra haračem, na Novoj TV na cijelu priču gledaju nešto drugačije.

'Razumijem potrebu predsjednice Vlade za apelom. No naša je interna odluka kada ćemo i koliko dugo zvati ovaj porez onako kako ga kolokvijalno zove i cijela javnost, dakle harač. Drugim riječima, postupat ćemo kao i dosad', rekla je u razgovoru za tportal Iva Gačić, direktorica Informativnog programa Nove TV.