BALENOVIĆ U STRASBOURGU

'Pozivam premijerku da završi ovo mučenje'

18.11.2009 u 13:25

Bionic
Reading

Europski sud za ljudska prva u Strasbourgu zakazao je 1. prosinca 2009. novi rok na zahtjev Vesne Balenović da se Vlada Republike Hrvatske nagodi s oštećen u radnom sporu koji traje već devet godina nakon što je prvi put oštećena odbila ponudu od 20.000 eura smatrajuć je nedostatnom

Balenović je ukazala na određene nepravilnosti u Ini zbog čega je dobila otkaz, a nakon što je izgubila bitku s tom kompanijom pred svim sudskim instancama u Hrvatskoj pravdu je nastavila tražiti pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu. Iako joj je određen moralna satisfakcija prvi pokušak nagodbe u kojem joj je Republika Hrvatska ponudila 20.000 eura odštete, koju je odbila, jer su na taj način priznali pohrešku naših sudova, Balenović je na vlastiti zahjtev ponudila novu priliku odgovornima da nagodbom rješe slučaj.

'Riječ je o neprihvatljivom ponašanju Vlade koja utrošila pet milijuna kuna u promicanje vansudske nagodbe, a u mome slučaju nije je spremna provesti' rekla je Balenović držaći za to odgovornim ministra pravosuđa Ivana Šimonovića.

Na ovaj način , smatra Balenović, destimulira se poštenje i na neki način stimulira kriminal. Ona bi u slučaju da Vlada pristane na nagodbu bila zadovoljna da joj se isplate plaće za proteklih 106 mjeseci plus odšteta za duševnu bol i materijalnu štetu koju je trpjela u devet godina te naravno prava na povratak na posao u INA-u.

Vesna Balenović apelira na premijerku Jadranku Kosor da svojim autoritetom ishodi završetak ove sage i mučenja. Prethodno ju je premijerka uputila na Damira Polančeca koji je trebao riješiti njen slučaj, ali su joj u njegovom uredu poručili da kuca na kriva vrata. 'Sada je otišao i Polančec s vratima. Kome da se sada obratim' zapitala se Balenović.