KALMETA O ODUSTAJANJU

'Bila je to jedna životna odluka jer želim živjeti i raditi u Zadru'

09.08.2016 u 22:02

Bionic
Reading

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta neće se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima i tvrdi da je to bila isključivo njegova osobna odluka. Kalmeta kaže kako misli da ne može istovremeno kvalitetno obavljati posao gradonačelnika i saborskog zastupnika

U razgovoru za RTL DanasKalmeta je objasnio da je to isključivo njegova osobna odluka. 'Ne vidim se nakon ovih parlamentarnih izbora kao zastupnika u Saboru. I već ako sebe ne vidim kao zastupnika, onda neka netko drugi popuni to mjesto koje bih ja inače zauzimao. Neko novo lice HDZ-a, netko novi tko želi raditi u Saboru', kazao je Kalmeta dodavši da je puno puta bio u Saboru, a posljednja dva puta zamrznuo je mandat jer nije mogao raditi dva posla budući da je i gradonačelnik Zadra.

Kazao je da je to bila jedna životna odluka jer želi živjeti i raditi u Zadru. Smatra da nije teret stranci zbog optužnice, dapače, i na prošlim izborima kada se prvi put preferencijalno glasovalo dobio je, kaže, ogroman broj tih glasova. Uvjeren je da bi i ovoga puta bilo tako. Naveo je da mu je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao da razumije njegovu odluku i shvaća njegove motive. Potvrdio je da će biti aktivan u kampanji HDZ-a bez obzira na to što neće na izbore. Na upit izlazi li iz visoke politike, kazao je da je on u politici te da i dalje ostaje u politici. Negirao je da ga je Milan Bandić zvao da mu se pridruži kazavši da je HDZ njegova jedina stranka.