PREDSTAVLJANJE KOALICIJE

Sprema se show u Kninu: Bandić snubi i Josipu Rimac

09.08.2016 u 15:28

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu će u Kninu na Trgu Ante Starčevića predstaviti predizborni program svoje koalicije, a kako tportal doznaje, ondje će se naći i solidan broj uzdanica s kojima će izaći pred birače u rujnu

Osim Radimira Čačića, s kojim je već potpisao suradnju, na Bandićevim listama naći će se i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zatim dubrovački vijećnik Pero Vićan. Posebno intrigiraju glasine da je poziv upućen i HDZ-ovcu Božidaru Kalmeti, koji se navodno sam uklonio s izbornih lista svoje stranke te donedavnoj gradonačelnici grada domaćina Josipi Rimac.

Radimir Čačić bit će prvi kandidat na Bandićevoj listi na sjeveru Hrvatske, Baldasar u najjužnijoj desetoj izbornoj jedinici, a Duspara u Slavoniji. Izvori tportala uvjeravaju da će se u Kninu naći još gradonačelnika i načelnika iz svih dijelova Hrvatske, no najbliži Bandićevi suradnici ostali su tajnoviti i nisu željeli odavati konkretne informacije.

U zemlju su propali i Božidar Kalmeta i Mirko Duspara: nisu se odazivali na telefonske pozive ni odgovarali na upite novinara. I dok je Kalmeta već ranije kazao da je odustao od kandidature na HDZ-ovoj listi i da 'potpuno podržava politiku predsjednika Andreja Plenkovića', Rimac je prošlog tjedna bila silno ljuta jer je izostavljena s izbornih lista. Najavila je da će puno toga reći nakon proslave Dana pobjede 5. kolovoza.

Iako bi Bandić vjerojatno vrlo rado vidio Josipu Rimac na svojoj listi, ona je jučer za portal sibenik.in ipak izrazila lojalnost HDZ-u.

'U Kninu smo dosad uvijek pobjeđivali i vjerujem da nećemo dozvoliti drugima da nam oduzimaju biračko tijelo u trenutku kad bi to htjeli mnoge stranke poput HSP-a ili Milana Bandića, koji sutra svoju predizbornu kampanju u srijedu započinje upravo iz Knina. Dat ću, sa svojim suradnicima, sve od sebe da HDZ opet pobijedi', prenosi portal izjavu Josipe Rimac naglašavajući kako nije željela odgovoriti županijskom HDZ-u koji nije izglasao da ona bude na stranačkoj listi te da je poručila kako 'prava obitelj svoje probleme rješava u vlastitoj kući'.

Bandićevo predstavljanje upravo u Kninu, čak i ako bivša gradonačelnica ne završi na njegovoj listi, moglo bi biti prilika da se vlastitoj stranci suptilno osveti za potpunu marginalizaciju.

Svoje konačne izborne liste Bandić će službeno predati u petak.