'DIO HRVATSKE POVIJESTI'

HSP AS osudio prekšajnu prijavu Thompsonu zbog 'Za dom spremni'

06.08.2016 u 14:08

Bionic
Reading

HSP-AS osudila je u subotu podnošenje prekršajne prijave protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji se tereti da je na donatorskom koncertu u Kninu u petak navečer "glasno pjevao Za dom spremni".

"Umjesto pohvala, Marko Perković Thompson nakon odlično organiziranog domoljubnog i humanitarnog koncerta u Kninu, dobiva prekršajnu prijavu", kaže HSP-AS i navodi kako se ta prijava temelji na Zakonu o prekršaju javnog reda i mira, te kako je HSP AS-u i Domovinskoj koaliciji, jasno da je podignuta zbog izvođenja jedne od Thompsonovih uspješnica koja nije zabranjena u Hrvatskoj.

Nije li zakon za sve građane isti, pita se ta stranka i tvrdi da "gradonačelnica Siska koja kliče 'Smrt fašizmu-sloboda narodu', veličajući poklik kojim su potpisivane smrtne presude tzv. 'neprijateljima naroda'" biva za to nagrađena kandidaturom za Hrvatski sabor, dok Thompsona ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić "smatra prekršiteljem radi izrečenoga pozdrava koji je dio hrvatske povijesti stvarane davno prije Drugog svjetskog rata i koja, što se tiče HSP AS nije zaboravljena niti će biti ikada zabranjena"!

"Domovinska koalicija će u devetom sazivu Hrvatskog sabora svakako potaknuti javnu raspravu te zahtijevati da se zakonski odredimo prema degradaciji ovog pokliča hrvatskih branitelja koji su devedesetih godina s puškom u rukama branili, stvarali i očuvali suverenu, samostalnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku", najavljuju iz HSP-AS-a.

Šibensko-kninska policija nije ni potvrdila ni demantirala da je Thompson prekršajno prijavljen, glasnogovornica policije Marica Kosor tumači da po zakonu ne može govoriti o osobama koje su prijavljene. Potvrdila je tek da je policija podnijela pet prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, te jednu iz Zakona o javnom okupljanju.

Na Thompsonovom Facebook profilu objavljeno je, pak, da ga je šibenska policija prekršajno prijavila "jer je glasno pjevao 'Za dom spremni'". Piše i kako je cijeloj javnosti jasno da je pjevao "Bojnu Čavoglave", koja sadrži i stih "Za dom spremni" i to da je pjevao "kako logika nalaže, glasno, jer koliko je poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako se zna da ta pjesma nije zabranjena".