NAVALA TURISTA

Najveće gužve na graničnim prijelazima i autocesti A1

30.07.2016 u 19:38

  • +8

Zbog smjene turista gužve na NP Lučko

Izvor: Cropix / Autor: Jure Mišković/CROPIX

Bionic
Reading

Zbog pojačanog prometa i manjih prometnih nesreća na većini glavnih prometnih pravaca cijeli dan promet je tekao usporeno, a najveće kolone stvarale su se pred naplatnim kućicama Lučko, između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Kolone se stvaraju i na graničnim prijelazima sa Slovenijom zbog posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina

Zbog požara na državnoj cesti DC501 između Gornjeg Jelenja i Meje, za sav promet zatvoren je izlaz Oštrovica na autocesti A6 Rijeka -Zagreb, u smjeru otoka Krka. Alternativni pravac je preko Rijeke. Za one koji idu u smjeru unutrašnjosti alternativni pravac je autocesta A7 i dalje autocestom A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti.

Kolone su i mogući zastoji na:

A1 pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu kolona vozila je oko 1 km;

A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije oko 4 km; povremeno zaustavljanje i propuštanje vozila kod čvora Krapina gdje je kolona oko 1-2 km;

A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko 9 km;

A6 Rijeka-Zagreb, na čvoru Kikovica u smjeru Rijeke;

pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije oko 1 km;

Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Povremeno pojačan promet je na:

A1 Zadar-Split-Ploče u oba smjera;

A4 Zagreb-Goričan u oba smjera;

A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora;

Istarskom ipsilonu;

Krčkom mostu u oba smjera;

na cestama u Istri;

državnoj cesti DC102 Krk-Baška-Šmrika.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas (30. srpnja) bit će u nedjelju (31. srpnja) od 12,00 do 23,00 sati. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.