BIVŠA DIREKTORICA AKD-A

'Zašto Orepić tek sad progovara o opozivu starom mjesec dana?'

29.07.2016 u 16:28

Bionic
Reading

Bivša direktorica Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) Anita Perković Škalic kazala je u petak da joj nije jasno zbog čega je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić tek danas progovorio o njenom opozivu koji se dogodio prije gotovo mjesec dana

'Nije mi jasno zašto je ministar izašao sada i povlači me po blatu bez ikakve veze', izjavila je Perković Škalic Hini, nakon što je Orepić danas izvijestio da je zbog 'štetnog aneksa ugovora o radu' i nedopustivih postupaka 'onih kojima je povjereno upravljanje javnim dobrom' opozvao glavnu direktoricu AKD-a i cjelokupni Nadzorni odbor

Dodala je i da nije mogla vjerovati kada je čula ministrove riječi, tim više što je opozvana još 27. lipnja na sjednici skupštine, a smjena, tvrdi, nije imala veze s njenim rezultatima.

Pojasnila je i da je nakon toga potpisala novi ugovor o radu od 5. srpnja i to na radno mjesto koordinatora za strategiju u AKD-u.

'Opoziv unatoč rastu prihoda i dobiti te smanjenju troškova'

'Ja sam u AKD-u 15 godina i na mjesto direktora sam došla 1. svibnja 2014. kada je moja prethodnica otišla u mirovinu. Prve godine imali smo dobit od 32 milijuna kuna, a potom 45 milijuna bruto koje sam morala umanjiti za pad vrijednosti AKD zaštite kao društva kćeri pa smo imali dobit od 37 milijuna', kazala je Perković Škalic.

Dodala je i da nije dobila nikakvu otpremninu niti druge pogodnosti, dok je o aneksu ugovora o radu, kojega je ministar nazvao spornim, kazala da joj je omogućavao jedino povratak na poziciju s koje je postala direktorica.

Najavila je da će sve detaljno objasniti u priopćenju koje će uputiti medijima.

Orepić je na konferenciji za novinare odbacio tvrdnje da se na njezinu smjenu direktorice odlučio zbog predstojećih parlamentarnih izbora, a na niz pitanja oko detalja i tajminga svoje odluke nije želio odgovarati.

Otišao je s konferencije za novinare tijekom koje ni jednom nije spomenuo ime opozvane direktorice kao ni predsjednika Nadzornog odbora AKD-a, dodajući tek da je riječ o visokom dužnosniku Ravnateljstva policije. Imenom je prozvao samo odvjetnika Vladimira Terešaka koji je također, kako smo pisali, iznenađen zbog čega je Orepić tek sada izašao s tim podacima.

Valja podsjetiti i da je Orepić još prije otprilike dva tjedna, odbacujući tvrdnje svojeg prethodnika Ranka Ostojića da je objavom podataka o korištenju vile Costabella ugrožena sigurnost štićenih osoba, ustvrdio da su podaci o ljetovanjima u toj rezidenciji najmanji problem AKD-a, ali ni tada nije iznio nikakve detalje.