'KRIVI SU ZLOBNICI'

Zašto je Josipa Rimac odustala od govora u Kninu?

29.07.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Mir među braniteljima i građanima važniji je nego moj govor u Kninu na proslavi Oluji, poručila je saborska zastupnica HDZ-a i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac nakon što se i prije objave na konferenciji za medije Organizacijskog odbora proslave najavljenoj za ponedjeljak pročulo da je odustala od govora, javlja portal sibenikIN

'Niti želim, niti mogu dopustiti da zlobnici iskorištavaju moje ime za podjele među braniteljskom populacijom i hrvatskim nacionalnim korpusom uopće i odlučila sam da neću govoriti 5. kolovoza u Kninu', potvrdila je Rimac portalu sibenikIN, a njezino odustajanje je rezultat propitivanja u javnosti zašto bi ona koja više nije gradonačelnica Knina, niti ima ikakvu drugu funkciju, uopće govorila na proslavi uz predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i najavljenog predstavnika branitelja Ivice Glavote iz specijalne policije.

Rimac je tvrdila da je ideja o njezinom sudjelovanju u protokolu stigla iz Knina i da kao osoba koja je 10 godina vodila grad, upravo ona treba biti među govornicima na 21. obljetnici Oluje, no sada ističe da je trebalo smisliti novi problem i zlobnici su ga smislili.

'Važniji mi je mir među braniteljima i građanima, nego moj govor. Ove godine nema prijepora oko toga hoće li središnja proslava biti u Kninu ili Čavoglavama, nema opasnosti da će na svečanosti biti dva protokola i trebalo je smisliti novi problem, sve kako bi i uz ovu obljetnicu bila mrlja na Oluji', tvrdi Rimac.

I najavljujući proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove godine u Kninu bez raskola, mržnje, ideologije i dnevne politike poručuje: 'Neću dopustiti pojedincima, zlobnicima da nam pokvare proslavu i zato odustajem od najavljenog govora. Umjesto riječi, ostavljam iza sebe spomenik Oluji u Kninu, muzej na kninskoj tvrđavi sa lani otkrivenim spomenikom Franji Tuđmanu te velebnu crkvu Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta.'