POHVALNA DONACIJA

Najsuvremeniji utrazvuk za srce u korčulanskom Domu zdravlja

28.07.2016 u 19:20

Bionic
Reading

Za Dan Grada Korčule koji se obilježava 29. srpnja tamošnji Dom zdravlja od humanitarna udruge "Korčulansko- pelješko srce" dobio je u četvrtak na korištenje najsuvremeniji ultrazvučni aparat za srce, koji je udruga kupila novcima od donacija građana i tvrtki te Grada koji se pridružio akciji nabave uređaja.

"To je najsuvremeniji kardiološki ultrazvučni aparat trodimenzionalne 3b i 4 b tehnologije koji pruža puno veće dijagnostičke mogućnosti kardiolozima i veću sigurnost za pacijente i daje izvrsne dijagnostičke i terapeutske rezultate, rekao je na svečanosti ravnatelj Doma zdravlja Sebastian Fabris. Takav uređaj imaju u Hrvatskoj samo vodeće ustanove (KBC Zagreb, KB Dubrava, KBC Rijeka, KBC Split i KBC Sestre Milosrdnice) dok je Korčula jedina manja sredina s tako suvremenim dijagnostičkim uređajem, rekao je Fabris.

Zahvalio je udruzi koja je u prošlim akcijama u posljednjih sedam godina za Dom zdravlja prikupila milijun i 700 tisuća kuna.

Predsjednik humanitarne udruge „Korčulansko- Pelješko srce“ Davor Podbevšek – specijalist internist, zahvalio je na donacijama prikupljenim u humanitarnoj akciji koja je početkom ove godine naišla na veliki odaziv među stanovništvom otoka Korčule i poluotoka Pelješca, firama i ustanovama kao i ljudi izvan tog područja, Posebnom je zahvalio Gradu Korčuli i gradonačelniku Andriji Fabrisu koji su podržali akciju u vrijednosti od 300 tisuća kuna za kupnju ultrazvuka srca vrijednog 607 tisuća kuna koji ima sve mogućnosti dijagnostike za najsloženije bolesti srca, ranog otkrivanja bolesti srca kao i posebne mogućnosti u dijagnostici i liječenju hitnih kardioloških stanja, rekao je predsjednik humanitarne udruge "Korčulansko-Pelješko srce".

Kako je rekao Podbevšek, uređaj se ustupa na korištenje Internističkoj službi pri Domu zdravlja Korčula koja je nosilac borbe protiv srčanožilnih bolesti na tom području. Ultrazvučni uređaj za bolesti srca bit će namijenjem potrebama svih stanovnika otoka Korčule i poluotoka Pelješca.

Korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris je zahvalio udruzi što je omogućila smanjenje troškova putovanja pacijenata do najbližih bolnica u Splitu ili Dubrovniku, te da se tijekom cijele godine zbrinu i oni koji dolaze na otok, a kojima je takva zdravstvena usluga potrebna,