PREDIZBORNO REZANJE VRPCI

Ministar Kuščević uručio ključeve stanova u POS zgradi u Zapruđu

27.07.2016 u 21:21

  • +10

Ministar Kuščević predao ključeve kupcima stanova POS Zapruđe

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Bionic
Reading

U zagrebačkom naselju Zapruđu ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević predao je u srijedu ključeve kupcima stanova POS-a, čime je svečano obilježen završetak radova na stambeno poslovnoj građevini s 519 stanova izgrađenoj u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva.

Zgrada podijeljena je u pet lamela s ukupno 519 stanova s garažnim i parkirnim mjestima te 10 poslovnih prostora. Izgradnja je počela 1. kolovoza 2014. s rokom završetka izgradnje 1. kolovoza 2016. godine, a rok za predaju kupcima po predugovoru je 30. rujna 2016. Cijena stana iznosi 1.088,62 eura za četvorni metar. Ukupna neto korisna površina stanova i poslovnih prostora s garažnim i parkirnim mjestima je 36.216,55 četvrona metra a investicija je ukupno oko 293 milijuna kuna, od čega su sredstva Republike Hrvatske oko 110 milijuna kuna.

U izgradnji je trenutno u sklopu programa POS-a 16 zgrada s ukupno 446 stanova. Najveći su projekti u Gospiću (30 stanova), u Splitu Kila (1162 stana), u Malom Lošinju (20 stanova), u Umagu (50 stanova), u Zadru (73 stana) i u Varaždinu (108 stanova).

Uručujući ključeve, ministar Kuščević je izrazio zadovoljstvo što će zalaganjem Države 519 obitelji riješiti svoja stambena pitanja i naglasio je da je Ministarstvo kojem je on na čelu podržavalo i podržava svaki projekt koji je za opće dobro Hrvatske i njenih stanovnika. Rekao je kako se nada "da je zauvijek iza nas praksa koju je na žalost prakticirala i Kukuriku koalicija kada je zaustavila projekte samo zato što su započeti u prethodnom mandatu, poput projekta Pelješkog mosta".

"Na kraju želim reći da smo upravo izdali lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu i time su se stekli uvjeti za izdavanje građevinske dozvole za gradnju Pelješkog mosta, jedne od prometno i sigurnosno najvažnijih građevina za našu zemlju. Nadam se da će buduća Vlada, koja god to bila, nastaviti jednako predano raditi na ovom i svim drugim projektima od državnog značaja.“ Kazao je ministar Kuščević.

Svečanosti je nazočio i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić.

Zgradu POS-a u Zapruđu izgradilo je trgovačko društvo Kamgrad d.o.o prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila Arhitektura Duplančić d.o.o. a nadzor nad izgradnjom građevina obavljalo je zajednica izvršitelja ZEM nadzor d.o.o. i dr., navodi se u priopćenju.