ČAK CITIRA I BANDIĆA

Nakon Beljaka, i Bauk biranim riječima o 'junaku Glavašu'

27.07.2016 u 15:55

Bionic
Reading

PN: Vodeći splitski SDP-ovci Branko Grčić, Arsen Bauk i Darko Parić maratonskom konferencijom za novinare po svemu sudeći otvorili su svoju predizbornu kampanju. Gotovo sat vremena trojac je obrazlagao zašto treba birati upravo njih i tako odradio zadatak pod naslovom 'Siguran smjer za Hrvatsku - s Narodnom koalicijom dolazi stabilna vlada'

Ipak, kao najzanimljiviji izdvojio se detalj oko HDSSB-a i Branimira Glavaša, odnosno Baukov komentar na činjenicu da koalicijski partner i predsjednik HSS-a Krešo Beljak za Glavaša tvrdi da je 'veliki hrvatski junak'.

Podsjetimo, SDP je i prije nekoliko mjeseci upravo oko njega plesao kao po jajima pa je predsjednik stranke Zoran Milanović odbijao izričito odgovoriti je li moguća koalicija - konstantno tvrdeći da ona neće biti potrebna.

'Vrlo pozorno pročitao sam tu izjavu gospodina Beljaka i shvatio je kao upućivanje na određene olakotne okolnosti koje ne negiraju činjenicu da se u Osijeku dogodio ratni zločin i koje ne negiraju zasad nepravomoćnu presudu suda. Pravomoćna presuda još nije donesena i u tijeku je žalbeni postupak na Vrhovnom sudu', krenuo je obrazlagati Arsen Bauk.

'Dužnost svakog odgovornog političara koji ima ambicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti jest ta da poštuje pravomoćne presude, a ako netko njome bude osuđen za ratni zločin - onda ne znam kako nazvati tu činjenicu nego da je ratni zločinac, što ne umanjuje njegov eventualni pozitivni doprinos u bilo čemu što je u životu radio i prije i poslije toga. Ako sud utvrdi krivicu, svakako će voditi računa i o tome i izreći visinu kazne', diplomatski će saborski zastupnik Bauk. Za kraj je ostavio malu šalu pozvavši se na klasik Milana Banića:

'Kako je u tijeku žalbeni postupak, moje daljnje komentiranje bio bi pritisak na sud. Da citiram jednog velikog hrvatskog mislioca s početka 21. stoljeća, neka institucije rade svoj posao', zaključio je SDP-ovac.