UOČI STANKE

Što je Vlada danas radila iza zatvorenih vrata?

27.07.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Glavnoj skupštini Imunološkog zavoda predložila da potvrdi i produlji do 31. prosinca mandate postojećih članica Nadzornog odbora Imunološkog zavoda Diani Krčmar i Martini Velnić Župić, koje je privremeno imenovao Trgovački sud u Zagrebu, priopćeno je iz Banskih dvora

Što se ostalih kadrovskih pitanja tiče, Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice zbog isteka mandata, s danom 26. srpnja, razriješila glavnu tajnicu Ministarstva zaštite okoliša i prirode Silvia Cikoš

Iz istog razloga razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Josip Mihaljević te je imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika Upravnog vijeća.

Goranu Kolariću dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najdulje do šest mjeseci.

Vlada se također očitovala na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o prijamu službenika i namještenika u tijela državne uprave i javne službe koje se financiraju iz državnog proračuna te Odluke o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama te Odluke o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama.

Ustavnom sudu predložila je da ne prihvati navedene prijedloge, a cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz odluke Ustavnog suda.