GRAD POTPUNO ZAČEPLJEN

Kaos u Splitu: Policija pozvala građane da ne izlaze na ulice

25.07.2016 u 19:37

Bionic
Reading

Zbog neviđenih prometnih gužvi koje vladaju na svim prilazima Splitu, kao i na desecima ulica na prilazu centru grada i trajektnoj luci, splitska policija i službeno je pozvala građane da 'izbjegavaju put navedenim pravcima ukoliko to nije nužno'

Za kraj srpnja i špicu turističke sezone čepovi nisu neuobičajeni, no oni su se dosad obično stvarali u jutarnjim satima vikenda ili poslije završetka radnog vremena. Ovog ponedjeljka, međutim, kompletan Split pretvorio se u dugačku kolonu automobila.

Policija je izvijestila da su se zbog povećanog prometa stvorile gužve na prilazima gradu iz sva tri smjera (Trogira, Dugopolja i Omiša) te u pravcu gradske luke. Slično je, međutim, na svim gradskim ulicama i avenijama, pa čak i u zoni ograničenog prometa u blizini Dioklecijanove palače: ondje umjesto javnog prijevoza stotine automobila jednostavno stoje čekajući da se raščisti situacija.

Posebno dramatično je i oko Omiša, gdje se na istočnom prilazu gradu stvorila kolona duga nevjerojatnih deset kilometara, dok je za prelazak udaljenosti od dvadesetak kilometara do Splita potrebno dva do tri sata. Ovaj pravac, dio nesuđene splitske obilaznice, po službenim mjerenjima Hrvatskih cesta najopterećenija je prometnica u državi, no gradnja nove brze ceste još uvijek se nije makla od planova, izuzev jednog tunela iznad Omiša koji doslovno ne vodi nikamo.