'DOBRA KOMUNIKACIJA'

Ruža Tomašić na izbore kao partner HDZ-a?

25.07.2016 u 09:07

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić blizu je dogovora s novim vodstvom HDZ-a oko zajedničkog nastupa na sljedećim parlamentarnim izborima, piše u ponedjeljak Večernji list

Čelni ljudi HDZ-a Andrej Plenković i Davor Ivo Stier već dvije godine surađuju s njom u Europskom parlamentu. Ruža Tomašić očekuje da bi dogovor mogao biti postignut najkasnije do srijede.

'Imamo dobru komunikaciju. Novo vodstvo HDZ-a zna iz prve ruke što sam radila u Bruxellesu i kako sam se borila za hrvatske interese', ističe Tomašić potvrđujući medijske napise da HDZ ne želi sklapati klasične koalicijske dogovore s potencijalnim partnerima.

Surađivat će s bliskim političkim strankama samo u pojedinim izbornim jedinicama, ali će tražiti da izbornim jedinicama gdje neće biti dogovorena izborna suradnja te stranke ne ističu svoje kandidate. To znači da će Konzervativna stranke Ruže Tomašić biti u koalicija s HDZ-om u Dalmaciji i Slavoniji, ali neće u Zagrebu i Istri, gdje bi pozvala svoje simpatizere da glasaju za HDZ.