HRVATSKE ŠUME

Jandroković opalio po Jakovini zbog bonusa

23.07.2016 u 16:05

Bionic
Reading

Budući glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković komentirao je u subotu informaciju da trojica direktora Hrvatskih šuma traže isplatu milijunskih bonusa koje im je ugovorom omogućio bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP), ocijenivši da je, ako je to točno, riječ o pravom primjeru klijentelizma i velikoj sramoti za SDP.

'Moram priznati da sam, kad sam čuo tu informaciju, ostao u nevjerici. Ako je to točno, radi se o pravom primjeru klijentelizma gdje je omogućeno ljudima bliskim SDP-u da se obogate iz javnih sredstava, sredstava koja dolaze od hrvatskih građana', rekao je Jandroković Hini u središnjici HDZ-a.

Podsjetio je kako Hrvatske šume nisu privatno poduzeće, nego monopolist te kako je uloga njegovih direktora da kvalitetno upravljaju tim poduzećem.

'Ako je zaista točna informacija da su njih trojica dobili pet milijuna kuna, onda je to velika sramota i za SDP i za ljude koji su u tome sudjelovali', rekao je Jandroković i napomenuo kako takav postupak može biti legalan, ali da je svakako nemoralan.

Dnevnik 24 sata u subotu je objavio kako su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić i još dvoje članova Uprave zatražili 'isplatu milijunskog bonusa na koji imaju pravo po tajnom ugovoru koji im je dao bivši SDP-ov ministar Jakovina'.

Navode kako posjeduju kopiju ugovora po kojem bi sva trojica zajedno trebali dobiri 5,28 milijuna kuna bonusa za protekle tri godine.