JOŠ DVA SE UREĐUJU

Tko će na jesen u golemi obnovljeni stan koji je odbio Petrov?

29.07.2016 u 06:56

Bionic
Reading

Završena je obnova dužnosničkog stana od 156 m2 na adresi Masarykova 10, koji je tehnički potpredsjednik Vlade Božo Petrov proljetos razgledavao pa ga na koncu odbio te ostao privremeno živjeti u službenom stanu od 65 m2 u Ilici. Prije obnove stan u Masarykovoj 10 bio je omiljeno obitavalište nekadašnjeg HDZ-ovog ministra prometa Božidara Kalmete

U travnju je tportal otkrio da se obnavlja dužnosnički stan u Masarykovoj 10 te da je ponuđen na korištenje Boži Petrovu, a on je odbio ponudu jer mu se učinio prevelikim za potrebe njegove obitelji, pa smo u DUUDI-ju provjerili je li obnova tog stana završena, koliko nas je koštala i koristi li itko taj stan nakon obnove.

'Stan na adresi u Masarykovoj 10 bio je podvrgnut izvanrednim radovima na popravcima cijevi za dovod i odvodnju nakon curenja vode, a što je obuhvaćalo i keramičarske radove. Radovi su završeni, a izvršeno ih je u iznosu od 18.875,77 kuna (bez PDV-a), prema podacima Državnih nekretnina d.o.o., nadležnih za upravljanje, odnosno tekuće i investicijsko održavanje stanova za službene potrebe. Stan na adresi u Masarykovoj 10 nema korisnika', poručuju iz DUUDI-ja.

Obnova stana u Masarykovoj je završena, ali preuređenje još dva službena stana je u tijeku. U DUUDI-ju kažu da se obnavljaju jer nisu pogodni za stanovanje zato što godinama nisu održavani. U njima se obnavljaju kupaonice, obavljaju stolarski i soboslikarsko-ličilački radovi, a nabavit će se i sitni inventar i bijela tehnika. Radovi još nisu završeni, ali tportal će i za ta dva stana provjeriti koliko je koštala obnova i tko će se useliti u njih.

Novouređeni golemi stan od 156 m2 na adresi Masarykova 10, u centru Zagreba, čeka nove stanare, a po kvadraturi u njega se može useliti samo neka ili netko od najviših državnih dužnosnica ili dužnosnika jer veličina stambenog prostora koja se može dobiti na raspolaganje ovisi o položaju u hijerarhiji vlasti.

Pravo na korištenje državnog stana većeg od 60 kvadrata imaju premijer, prvi i ostali potpredsjednici Vlade te ministri; predsjednik i potpredsjednici Sabora te predsjednici sudova. Stan u Masarykovoj jedna je od najatraktivnijih dužnosničkih nekretnina.

Božo Petrov priznao je da je razgledao taj stan, ali je tvrdio da se ne obnavlja zbog njega, da su radovi već bili započeli kad ga je došao vidjeti te da je ponudu da ga koristi odbio pod izlikom kako je prevelik za njegovu obitelj i da mu djeca ne trebaju nogometno igralište u stanu.

'Ne znam kad je obnovljen taj stan, ali u dobrom je stanju. Stan u Masarykovoj od 156 m2 išao sam pogledati i u njemu su se već odvijali radovi renoviranja. Dakle, nisu radovi počeli zbog mene, nego su već trajali jer ga je bilo potrebno obnoviti. Meni su iz DUUDI-ja doslovno rekli da su pročitali u medijima da mi se obitelj na ljeto seli u Zagreb, da će do tada renoviranje tog stana biti gotovo i da mogu razmišljati o tome da se uselim u njega. Na taj njihov prijedlog nisam se ni očitovao. Razgovarao sam sa suprugom i zaključili smo da nam je previše 160 kvadrata. Moja tri sina mogu igrati nogomet na igralištu i za to im ne treba vlastito igralište u stanu', rekao jeBožo Petrov tada u izjavi za tportal.