ANDREJ PLENKOVIĆ

'Nema ultimatuma iz HSP-a dr. Ante Starčević!'

21.07.2016 u 10:07

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak ujutro pred središnjicom stranke odbacio je kritike koje stižu iz HSP-a dr. Ante Starčević, kazavši da nema nikakvog ultimatuma. Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, dao je u srijedu ultimatum HDZ-u da se do kraja radnog vremena u četvrtak izjasni želi li s njima u koaliciju i za sljedeće izbore ili ne

'Nema ultimatuma. Radna skupina razgovara s partnerima. Kad se dogovorimo, reći ćemo naš stav o koalicijskim partnerima', kazao je Plenković za N1. Predsjednik HDZ-a je kazao da će razgovarati s HSP-ovcima, ali i da razgovori traju cijelo vrijeme.

'Kolege koji su dobili zaduženje izvijestit će me o tome. Danas imamo sastanak s braniteljima, Zajednicom žena i Hrvatskom akademskom zajednicom, izbornim stožerom... Puno je tema', poručio je Plenković. Kazao je i da iz kombinacija za novu suradnju još nitko nije otpao, ni BUZ ni Hrast ni HDS.

'Molim da ne spekuliramo. Ima vremena, rokovi su tek krenuli. Imamo vremena za predaju lista do Velike Gospe te da trezveno i u dogovoru s partnerima donesemo sve odluke', kazao je Plenković.

Na upit N1 je li zadovoljan time što je predsjednica odlučila da kampanja počne 16. kolovoza, samo je poručio da se pogleda koliki su bili rokovi službene kampanje u prošlosti i sve će biti jasno.