JOŠ ŽALI ZBOG PRVOG PORAZA

Mikšić predao potpise za svoju drugu kandidaturu

16.11.2009 u 20:59

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za predsjednika države, Boris Mikšić večeras je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao 15 tisuća tisuća potpisa potpore svojoj predsjedničkoj kandidaturi te najavio da će, bude li izabran, povesti novi preporod Hrvatske.

Mikšić, koji se po drugi put kandidira na predsjedničkim izborima, uvjeren je u ulazak u drugi krug, a kao najozbiljnijeg protukandida tada smatra, kako je rekao, potpise 500 tisuća mrtvaca koji su na prošlim predsjedničkim izborima glasovali protiv njega.

"Upotrijebili su tada 500 tisuća nepostojećih glasova da me ruše i ne uđem u drugi krug jer sam nezavisan", izjavio je Mikšić novinarima uoči predavanja potpisa potpore u DIP-u.

Potpise potpore donio je u starinskoj koljevci koja datira, rekao je, iz 1865. godine.

"Koljevka je simbol budućnosti, simbol novog preporoda. Ako me narod izabere za trećeg hrvatskog predsjednika obećajem da ću povesti novi preporod i Hrvatsku sa svojom vizijom pretvoriti u zemlju prosperiteta i novih tehnologija. Napravit ću sve da bolje živimo svi, i iseljeni Hrvati i Hrvati u Hrvatskoj", rekao je Mikšić.