OSUĐEN ZA PREVARU

Suprug Tončice Čeljuske u bijegu pred zakonom

16.11.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Zlatko Čeljuska, suprug voditeljice HTV-ova 'Dnevnika' Tončice Čeljuska, nalazi se u bijegu i za njim je Županijski sud u Zagrebu raspisao tjeralicu

Za njim je raspisana tjeralica nakon što se nije javio na izdržavanje zatvorske dvoipolgodišnje kazne na osnovi pravomoćne sudske presude koju je trebao početi izdržavati prošlog mjeseca potvrdili su sa Županijskog suda u Zagrebu. Čeljuski je sud već dva puta odgađao početak izdržavanja kazne, jednom zbog zdravstvenih, a drugi put zbog poslovnih razloga.

Podsjetimo, on je 2002. godine krivotvorio osobnu iskaznicu Renea Hollosa, akademskog kipara i slikara, i preprodao njegovo zemljište za 210.000 njemačkih maraka. Ugovor o kupoprodaji zemljišta u podsljemenskoj zoni, na Kraljevcu, potpisao je kao prodavatelj u javnobilježničkom uredu Vladimira Marčinka u kolovozu 2002. Zemlju je prodao Milanu Zecu i tako ga prevario za 700.000 kuna. Protiv Čeljuske se sličan postupak vodi u Zadru. Tamo ga se tereti da je švicarskom Hrvatu za 100.000 eura prodao zemljište u Diklu. To zemljište također nije bilo njegovo.

Jutarnji.hr je kontaktirao Čeljuskinu suprugu Tončicu, koja je još u srpnju za taj list izjavila da je njezin suprug žrtva pravosudno-policijskog sustava, kaže da su se ona i muž u međuvremenu rastavili.

'Suprug i ja već neko vrijeme ne živimo zajedno. Tu odluku smo donijeli kako moje kćeri, Anuška i Tihana, baš kao i ja, ne bi snosile posljedice svega ovog što se zbiva oko njega. Cijela ova situacija za mene je bolna, teška i delikatna, ali činjenica jest da ni ja ni moja djeca ne možemo snositi odgovornost za nešto što nismo učinile' kaže Tončica Čeljuska. 'Sam taj slučaj, pa tako ni raspisivanje tjeralice, ja javno više uopće ne želim komentirati. Privatno bih imala itekako što za reći, no što se izjava za medije tiče, mogu vas jedino uputiti na Zlatkovog odvjetnika Čedu Prodanovića' kazala je Tončica Čeljuska.