PRAVAŠKO OKUPLJANJE

Đapić reanimirao zaboravljene asove hrvatske desnice

20.07.2016 u 13:31

Bionic
Reading

Anto Đapić, bivši predsjednik HSP-a i osječki gradonačelnik te aktualni predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove, nastavlja s političkim okupljanjem na desnici

Nakon što je sklopio savez s Hrvatskom kršćanskom demokratskom unijom (HKDU), Hrvatskom demokratskom strankom (HDS) i Ujedinjenom strankom prava (UDS) Đapić svoju platformu – pravaško-demokršćanski odgovor - pojačava s još nekoliko javnosti poznatih imena za izbore raspisane za 11. rujna ove godine.

Kako je objavljeno u pozivu za konferenciju za medije koja će se održati u četvrtak, 21. srpnja u Hrvatskom društvu političkih zatvorenika – žrtava komunizma u Zagrebu, na zajedničkoj listi bit će i više nezavisnih kandidata s dugogodišnjim javnim djelovanjem, poput nekadašnjih saborskih zastupnika HSP-a Miroslava Rožića i Pere Kovačevića. Obojica su svojedobno izišla iz HSP-a zbog neslaganja s tadašnjim predsjednikom Antom Đapićem. Najavljeno je da će na listi biti i doajen hrvatske političke scene i počasni predsjednik Hrvatske kršćanske demokratske unije Marko Veselica i drugi.