HEBRANG

'Uz Bandićev novac pjevalo bi mi puno 'prljavaca''

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) dr. Andrija Hebrang istaknuo je poslijepodne na konferenciji za novinare u Osijeku kako je jutros predao 140.600 potpisa potpore za svoju predsjedničku kandidaturu te da potpisi i dalje pristižu

'Kada bih ja imao prljavi novac kakav ima gospodin Bandić, onda bih imao i puno 'prljavaca', koji bi za mene pjevali', izjavio je u ponedjeljak u Osijeku HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

Bio je to njegov odgovor na pitanje je li činjenica da Prljavo kazalište, koje se prijašnjih godina u kampanjama vezivalo isključivo uz HDZ, ovaj put podržava Milana Bandića još jedan pokazatelj da određene grupacije unutar HDZ-a također podržavaju Bandićevu kandidaturu, piše Slobodna Dalmacija.

'Podatak o gotovo 150 tisuća skupljenih potpisa dovoljno govori o tome kakvu podršku imam i kako smo odradili pretkampanju', rekao je Hebrang, koji se na novinarski upit osvrnuo i na dvojicu svojih dojučerašnjih stranačkih kolega, a danas nezavisnih predsjedničkih kandidata, Nadana Vidoševića i Dragana Primorca.

'Ja sam njima predložio da održimo unutarstranačke izbore i tko pobijedi, neka bude kandidat HDZ-a. Oba su me odbila, što je dokaz da ne razumiju demokraciju i kako bi onda mogli upravljati demokratskom državom. Osim toga, ako netko prevari stranku, neće li sutra prevariti i svoje birače', istaknuo je Hebrang, dodajući i da mu je 'žao što u predsjedničku utrku ulaze ljudi koji su se obogatili u politici', koje je nazvao 'moralnim horizontalama'.

Govoreći o reformi poreznog sustava, Hebrang je rekao kako bi, 'primjerice, predsjednički kandidat koji ima 50 milijuna eura imovine, državi morao godišnje plaćati milijun eura'. 'Reforme koje predlažem bitne su jer bi omogućile kroz razne projekte korištenje 3,5 milijardi eura od EU-a', kazao je predsjednički kandidat HDZ-a.


Naglasio je i kako je važno u Hrvatskoj razvijati ponos i dostojanstvo, a to znači da se Dan državnosti obilježava i isticanjem državnih zastava na kuće te paljenjem svijeća, kao što to čine građani drugih demokratskih država kada obilježavaju svoje nacionalne praznike. Komentirajući svoje stajalište prema zlouporabi droge i borbi protiv dilera, rekao je da je Hrvatska učinila dosta glede tog problema, ali nikada dovoljno.

Hebrang je istaknuo kako je važno javno i jasno reći tko to iz najviših političkih krugova štiti 'dilere koji između ostalog dilaju drogu i djeci pred školama' te kako je otkrivanje toga posao policije. Naravno, bitno je otkrivati i sankcionirati 'krupne ribe, a ne samo sitne dilere', dodao je.

Dr. Andrija Hebrang demantirao je nedavne novinarske napise u kojima je navedeno kako je navodno iznio niz pohvala na rad dr. Vladimira Šišljagića, predsjednika HDSSB-a. Rekao je kako je to izjavio prije godinu dana kada je bila dobra suradnja s HDSSB-om, a da su novinari to sada objavili. Istina je, dodao je Hebrang, 'da sam ovih dana to nadopunio izjavom da ga cijenim kao liječnika, ali kao političara više ne'.

Predsjednički kandidat HDZ-a dr. Hebrang danas se u Osijeku, uz ostalo, sastao s gospodarstvenicima, braniteljskim udrugama te sudjelovao u nekoliko radijskih i TV emisija.