DARINKO KOSOR

HSLS će manje kritizirati, a više raditi

16.11.2009 u 17:57

Bionic
Reading

Novi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor danas je izjavio da je od premijerke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor zatražio bolju suradnju i koordinaciju u vladajućoj koaliciji te ustvrdio da će HSLS manje kritizirati rad Vlade, a više nuditi svoje prijedloge i inicijative

'Tražio sam da sva važnija pitanja i sve važnije točke koje idu na Vladu i Sabor na prijedlog HDZ-a najprije dođu članovima koalicije kako bismo na vrijeme bili obaviješteni i raspravili ih na stranačkim tijelima', kazao je Darinko Kosor nakon razgovora s premijerkom danas u Vladi RH. Nema smisla da kritiziramo rad Vlade, ako smo njezin dio, dodao je napominjući da će odsad HSLS biti aktivniji u radu koalicije i raditi na novim zakonskim prijedlozima, posebice iz područja gospodarstva, za što će angažirati i nestranačke osobe.

Kosor je naveo kako s premijerkom nije razgovarao o podršci HSLS-a HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu. 'O tome koga ćemo podržati, kada i da li ćemo uopće nekoga podržavati u prvom ili drugom krugu, odlučit će novo stranačko vodstvo', kazao je Kosor najavivši formiranje užeg vodstva stranke na sjednici središnjeg vijeća u drugu subotu.

Kosor je rekao da će Đurđa Adlešič i nadalje, osim u vrhu stranke, ostati potpredsjednicom Vlade, što je danas utvrdio i s premijerkom, dok će Dražen Breglec ostati državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. HSLS će, kaže, i dalje ostati kod svog prijedloga da se napravi cijeli novi zakonski prijedlog vezan uz umjetnu oplodnju na čemu je inzistirala Adlešič, a na upit kako je to prihvatila premijerka, rekao je: 'U dvije smo različite stranke.'

Najavio je da će ostati gradski zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. 'Darinko Kosor izabran je za predsjednika HSLS-a na najkvalitetniji mogući način i sigurna sam da će se tako i ponašati', kazala je Đurđa Adlešič nakon susreta s Darinkom Kosorom u Vladi RH. Navodeći kako joj je drago što ima njegovo povjerenje, Adlešič je izrazila čuđenje što ostali dužnosnici nisu ponudili svoje mandate. 'Smatram to pravim demokratskim procesom i dijelom političke kulture', navela je Adlešič.

I Kosor i Adlešič podržavaju mogući povratak Dražena Budiše u redove HSLS-a, baš kao i velika većina HSLS-ovaca.