VODITELJICA SE ISPRIČALA

HRT-ov gost pozdravio sa 'Za dom spremni'

19.07.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Riječima 'Bogu vjerni, za dom spremni' zahvalio je jutros novinarima i urednicima HRT-a prilikom gostovanja u emisiji Studio 4 umirovljeni časnik HV-a Mario Maks Slaviček, što je voditeljicu nagnalo na ispriku gledateljima, uz riječi: 'Sada ćemo imati problema'

Slaviček je, naime, gostovao u Studiju 4 povodom skorašnjih parlamentarnih izbora te je tom prilikom najavio da se braniteljske organizacije i udruge pripremaju na prijevremene izbore izaći sa svojom listom na temelju pravaštva, o čemu će više riječi biti kad počne i službena kampanja.

Tijekom emisije umirovljeni časnik je izrazio mišljenje da će dvije najveće stranke ponovno pokušati licitirati braniteljima.

SDP je sačuvaj me Bože, a HDZ nije ispunio poslanje zbog kojeg ga je stvorio hrvatski narod', izjavio je Slaviček te naglasio da branitelje doživljavaju kao teret hrvatskog društva, a oni su temelj društva.

HRT-ov gost, također, smatra da u registru branitelja vlada nered te da treba prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom sve dok ne plati ratnu odštetu te se ispriča za agresiju na Hrvatsku.

Slaviček je, inače, poznat po svojim porukama neistomišljenicima na društvenim mrežama, a njegove mete su redovito bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić te potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, ali i mnogi drugi za koje ovaj veteran Domovinskog rata procijeni kako ne gaje domoljubne osjećaje.

Kao redovit korisnik društvenih mreža, Slaviček je kritizirao i policijsku akciju 'Zbogom oružje', ističući pritom kako su Hrvati 'ionako razoružani' te kako 'nema dovoljno oružja za otpor'.

Na HRT-ovim se, pak, internetskim stranicama može pogledati snimak Slavičekovog gostovanja, no ne i sporni pozdrav budući je televizija izrezala kraj snimka na kojem se uživo, pored ustaškog pozdrava, mogla čuti i isprika voditeljice, uz dodatak kako ćemo 'sada imati problema.