OKREĆU NOVU STRANICU

Milijan Brkić o 'resetu' HDZ-a, isprici na Facebooku i Milanoviću

17.07.2016 u 18:18

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u nedjelju kako s današnjim danom ta stranka "okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina" i nastavlja pod istim barjakom HDZ-a.

"HDZ s današnjim danom okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina. Okrećući novu stranicu ne znači da stranka ide pod novi barjak, već znači da nastavljamo s barjakom HDZ-a. Moramo ustrajno i marljivo raditi kako bismo pobijedili na parlamentarnim izborima na jesen i svim građanima osigurali kvalitetniji život", kazao je Brkić novinarima nakon glasanja na unutarstranačkim izborima za novog predsjednika stranke u HDZ-ovu Područnom odboru Malešnica.

Na novinarsko pitanje vezano uz njegovu ispriku na Facebooku za HDZ-ove pogreške i propuste, odgovorio je kako je bilo određenih situacija u kojima je HDZ pogriješio, jer nitko nije savršen.

"Zbog svih tih grešaka, osobno i kao zamjenik predsjednika HDZ-a, ispričao sam se svim građanima, a posebno članovima HDZ-a", rekao je. Izrazio je nadu i da će druge stranke imati isti standard i ispričati se građanima za pogreške koje su radili.

Brkić je negativno odgovorio na pitanje treba li sada napraviti i "reset" vodstva stranke podsjetivši kako je nedavno bio Opći sabor stranke i stranka funkcionira po Statutu.

"Nakon parlamentarnih izbora ako nacionalna tijela stranke donesu odluke ići će se na nove unutarstranačke izbore, a onda će se birati odozdo od temeljnih ogranaka prema gore po principu jedan član – jedan glas", kazao je.

Istaknuo je kako HDZ sa svojim partnerima želi nastaviti koaliciju koja je pobijedila na prošlim parlamentarnim izborima, što ne znači i da ne mogu samostalno izići na predstojeće izbore. Dodao je kako se još nije razgovaralo o imenima na izbornim listama, već se trenutno razgovara o izbornom programu i životnim problemima s kojima se susreću građani.

"Budite sigurni da će na listama biti najbolji, koji će taj program provesti u djelo", poručio je.

Brkić je, upitan kako komentira to što je predsjednik SDP-a Zoran Milanović zbog korupcije prijavljen DORH-u, odgovorio je kako se radi o ozbiljnoj optužbi te se nada kako će nadležna tijela o tome dati svoj pravorijek. "Ne bih se ništa čudio, s obzirom da naši politički suparnici jedno pričaju, a drugo rade. Stalno bacaju maglu hrvatskoj javnosti. S jedne strane pričaju o poštenju, a s druge kandidiraju pravomoćno optužene osobe", rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a.