DEMANTIJ S PRISAVLJA

HRT: Nismo 'prespavali' državni udar u Turskoj

16.07.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija (HRT) popratila je događaje o stanju u Turskoj na profesionalan i primjeren i brz način, priopćila je Radna jedinica Komuninacije HRT-a u subotu, ragirajući na, kako navode, 'neistinite, tendenciozne i zlonamjerne insinuacije objavljene u dijelu medija o tome da je Hrvatska televizija (HRT – HTV) 'prespavala cijeli državni udar u Turskoj''

'Svega 15 minuta nakon početka vojnoga udara u Turskoj Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) tu je informaciju objavio, a u tome trenutku spomenutu informaciju nisu imali ni mrežni portali u Hrvatskoj. U sinoćnjemu trećemu Dnevniku na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) objavljena je i vijest o vojnome udaru, ali i opširna analiza stanja u Turskoj koje je prethodilo vojnome udaru. Cijelo su vrijeme događaj pratili i Novi mediji Hrvatske radiotelevizije cjelonoćnim dežurstvom i redovitim objavljivanjem svake nove informacije', izvijestili su s HRT-a u priopćenju naslovljenom 'Hrvatska radiotelevizija na primjeren način reagirala na vijest o vojnome udaru u Turskoj'.

Nadalje, 'okupljanjem je timova i organizacijom javljanja noćas već u 1.20 sati na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) organizirana posebna emisija u trajanju od 90 minuta. U emisiju su se uključivali uživo gosti i novinari iz Ankare i Istanbula, a s gledateljima Hrvatske radiotelevizije bio je i analitičar Igor Tabak'.

Slikom s ulica Ankare i Istanbula i novim informacijama, ali i reakcijama američkoga državnog tajnika Johna Kerryja i ruskoga ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova te obavijestima o zračnome prometu u Turskoj, Hrvatska radiotelevizija u primjerenome je roku, provjereno i kvalitetno reagirala na aktualna događanja u Turskoj, poručili su s HRT-a, posebno naglašavajući da su 'neistinite, tendenciozne i zlonamjerne insinuacije objavljene u dijelu medija o tome da je Hrvatska televizija (HRT – HTV) 'prespavala cijeli državni udar u Turskoj''.

'Koristimo se ovom prigodom i da naglasimo kako je tijekom današnjega prijepodneva Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) svakih sat vremena pratio stanje nakon vojnoga udara u Turskoj i to emisijama u trajanju od 20 minuta koje su uključivale brojna izvješća i analize s mjesta događaja. Ovime ujedno podsjećamo i da Hrvatskoj radioteleviziji kao javnome medijskom servisu svih građana brzina objave informacije nije jedini bitan cilj, nego su to još i provjerenost i kvaliteta obrađenih i objavljenih informacija', zaključili su s HRT-a.