DO GLASOVANJA O RATIFIKACIJI

SDP i dalje suzdržan oko arbitražnog sporazuma

16.11.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije iz redova SDP-a Neven Mimica kazao je u ponedjeljak u Zagrebu da SDP još nije promijenio svoje stajalište u pogledu ratifikacije hrvatsko-slovenskog arbitražnog sporazuma o rješavanju pitanja granice

ZAGREB - "SDP u ovom trenutku ne može drugo nego zadržati stav o suzdržanosti u pogledu ratifikacije arbitražnog sporazuma sa Slovenijom koji je imao u prethodnoj raspravi iz dva razloga", kazao je Mimica novinarima nakon zajedničkog sastanka Nacionalnog odbora i Odbora za europske integracije posvećenog tom pitanju.

Prvi je to što tijela stranke još nisu raspravila i donijela stajalište o glasovanju na plenarnoj sjednici Sabora o ovom pitanju, kazao je.

Drugi je razlog, po njegovim riječima, to što u obrazloženju arbitražnog sporazuma Vlada nije smatrala potrebnim da se očituje o temeljnom zahtjevu SDP-a u pogledu eventualnog prihvaćanja sporazuma, a to je utvrđivanje kriterija za način izbora popisa arbitara.

"Bilo bi korektno da su (...) predstavnici stranaka na Odboru i u raspravi u Saboru izviješteni o kriterijima za izbor arbitara jer to je jedan od ključnih elemenata za odluku", kazao je.

"SDP će jasno stajalište svakako imati do glasovanja o ratifikaciji sporazuma na plenarnoj sjednici Sabora", istaknuo je.