DUG OD 60 TISUĆA KUNA

Pred stečajem Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana

14.07.2016 u 13:24

Bionic
Reading

Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim se poziva zastupnik Udruge diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske (UDNG) da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza te udruge kojoj je u skraćenom stečajnom postupku utvrđen dug od gotovo 60 tisuća kuna

U sudskom oglasu pozivaju se i vjerovnici udruge da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnik UDNG-a i vjerovnici u zakonski propisanim rokovima, sud će smatrati da je ta udruga nesposobna za plaćanje i po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske koju zastupa Martin Boljevac osnovana je u studenome 2010. a zalagala se za "otkrivanje istine te da po bilo koju cijenu do nje dođe službeno kod diskriminiranih građana ne dozvolivši pojedincima da njihovu istinu pretvaraju u laž, odnosno mijenjanje njihovih moralnih načela".

UDNG je u svojim priopćenjima isticao da korisnicima nudi i "usluge primarne pravne pomoći" - 50 posto besplatno, a ostatak uz naplatu. Udruga je nudila i da dežurni odvjetnik s korisnikom sklopi ugovor o "sekundarnoj pravnoj pomoći", ali bez posredstva UDNG.

Takvim su načinom rada, kako su isticali, korisnicima "omogućili jeftinije troškove u sudskim postupcima i osigurali nadzor nad radom odvjetnika za one korisnike koji sumnjaju u poštenje njihovog rada i naplatu nagrade".

Udruga je, uz naknadu, nudila i sastavljanje podnesaka i tužbi u kaznenom, prekršajnom, parničnom, ovršnom i stečajnom postupku.

U skraćenom stečajnom postupku nad UDNG-om, njihov zastupnik treba u roku od petnaest dana dati popis imovine i obaveza, a u stečaju će, među ostalim, završiti ako iz toga popisa proizađe da imovina udruge nije dostatna ni za namirenje stečajnog postupka.