NAKON SUSPENZIJE

Tireli se ispisala iz Laburista. Končevski: Znali smo da šuruje sa SDP-om!

14.07.2016 u 13:11

Bionic
Reading

Jučer poslijepodne Hrvatski laburisti suspendirali su Nansi Tireli zbog njezinih istupa u medijima, a ona je jutros poslala ispisnicu iz stranke, potvrdio je za tportal predsjednik Laburista Tomislav Končevski

'Suspendirali smo je i dali Sudu časti zbog njezinih jučerašnjih istupa u medijima, odnosno na rovinjskom radiju i po portalima. Međutim, jutros je stigla pošta da ona traži ispisnicu iz Hrvatskih laburista', poručio je Končevski za tportal.

Da je zatražila ispisivanje iz stranke, potvrdila nam je i sama Tireli, no izjave nije željela davati.

'Nije nas iznenadilo to da je zatražila ispisivanje iz stranke. Cijelo vrijeme smo znali da šuruje sa SDP-om. Cijelo vrijeme je radila nama iza leđa. Kod nje su u pitanju bili isključivo osobni interesi. Pokazala je da nije razmišljala o stranci, nego samo o sebi', rekao nam je Končevski.

Ne misli da će njezin odlazak naštetiti Laburistima iako je Tireli nakon povlačenja Dragutina Lesara bila predsjednica stranke.

'Da su je ljudi željeli, ostala bi predsjednica, no očito je prepoznato da radi samo za sebe', kaže nam Končevski.

Tireli je jučer u razgovoru za rovinjski radio poručila da joj je žao zato što njezina stranka neće koalirati sa SDP-om kao i do sada, ali da ona nije mogla utjecati na to jer Laburisti imaju novo vodstvo koje se nije potrudilo učiniti nešto više da se to ne dogodi.

Podsjetimo, o izbacivanju Tireli iz stranke počelo se šuškati prošli tjedan, kada je Končevski u Dnevniku HRT-a kazao kako su ona i Pecnik suprotno odluci Predsjedništva glasali protiv opoziva Tihomira Oreškovića. O tome se trebalo raspravljati na sjednici Predsjedništva ovaj ponedjeljak, no na kraju ta tema nije ni otvorena.

'Očito je otvaranje te teme preko medija bio pokušaj da se nađe krivca za neulazak u koaliciju, da se nađe krivca izvan tijela stranke koja odlučuju. Trebali smo biti neki žrtveni janjci, a sve je napravljeno neozbiljno i nespretno', kazala nam je tada Tireli.