TRESLA SE BRDA, RODIO SE MIŠ

Vrh Laburista odustao od kazne za Tireli i Pecnika

12.07.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatskih laburista ipak nije izreklo sankcije za svoje saborske zastupnike Nansi Tireli i Jaroslava Pecnika, iako je i sam predsjednik Laburista Tomislav Končevski prije neki dan kazao da će Predsjedništvo donijeti odluku o tome. Tema se, doznajemo, nije ni otvarala

'To nismo ni imali na dnevnom redu. Imamo većih briga od toga, a raspravljali smo o tome kako se pripremiti za izbore', kazao je za tportal predsjednik Laburista Tomislav Končevski, dodavši kako ima ponuda malih stranaka, no da će Laburisti o eventualnim koalicijama odlučiti 16. srpnja.

Podsjetimo, prije samo neki dan gostujući u Dnevniku HRT-a Končevski je napomenuo kako su Tireli i Pecnik mimo odluke Predsjedništva stranke odlučili glasati protiv opoziva premijera Tihomira Oreškovića. Upitan hoće li za njih biti sankcija, tada je rekao da će se to odlučiti na Predsjedništvu. Međutim, sankcije se jučer nisu ni spominjale.

'To je završena priča. Predsjedništvo ne želi raspravljati o tome. To nije grijeh koji bi bio poguban za našu stranku', poručuje Končevski.

Da je sve prošlo u tišini te da se ta tema nije ni aktualizirala na Predsjedništvu, potvrđuje za tportal i Nansi Tireli. 'Htjeli smo vidjeti o čemu se radi, no do otvaranja teme uopće nije došlo', kazala je Tireli za tportal.

'Očito je otvaranje te teme preko medija bio pokušaj da se nađe krivca za neulazak u koaliciju, da se nađe krivca izvan tijela stranke koja odlučuju. Trebali smo biti neki žrtveni janjci, a sve je napravljeno neozbiljno i nespretno', kaže Tireli.

Već jučer počelo se nagađati da bi Tireli mogla napustiti Laburiste i prijeći u SDP. 'Što se tiče moje odluke da uđem ili ne uđem u SDP, to ne ovisi o meni. Ako me netko želi, ja osobno moram vidjeti što on očekuje od mene i vidjeti mogu li svojim znanjima i radom odgovoriti na izazove koje netko postavlja ispred mene. Tek ako dobijem poziv, mogu nešto više reći o tome', zaključila je Tireli jučer za N1.