NAJAVIO POBJEDU U PRVOM KRUGU

Hebrang predao 140.000 potpisa

16.11.2009 u 10:54

Bionic
Reading

Andrija Hebrang, HDZ-ov kandidat za predsjednika države, danas je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao više od 140 tisuća potpisa potpore svojoj kandidaturi, izrazivši uvjerenje u izbornu pobjedu već u prvom krugu

Na novinarski upit koga od predsjedničkih kandidata vidi u drugom izbornom krugu, Hebrang je odgovorio da misli da će jedino on biti u drugom krugu, odnosno da će pobijediti u prvom.

'Ako bi slučajno netko imao sreće, onda bi u drugi krug sa mnom mogao ući Ivo Josipović (SDP-ov kandidat), a onda - Zna se', poručio je Hebrang, koji je potpise u DIP-u predao u pratnji cijelog vrha HDZ-a, na čelu s predsjednicom stranke i Vlade Jadrankom Kosor.

Upitan zašto se HDZ odrekao tradicije da potpise predaje u zadnji čas, pred ponoć, odgovorio je da nije mogao promijeniti današnji program kampanje u Osijeku i Đakovu te da se zbog toga odrekao desetak tisuća potpisa.

'No, i ovih 140.600 glasova je dosta. To je dokaz da su hrvatske građanke i građani prepoznali jedini program koji konkretno jamči bolji standard, više radnih mjesta, bolje plaće', izjavio je Hebrang dodajući da su velike reforme udarni dio njegovog programa. 'To je prepoznato i mislim da će se odraziti 27. prosinca na izborima', istaknuo je.

Novinare je zanimalo i kako premijerka Kosor gleda na novog ministra i savjetnike u Vladi, odnosno kako će oni funkcionirati i tko će koga slušati.

'Svi će, naravno, slušati mene', odgovorila im je Kosor, najavivši da će se sutra sastati s Đurom Popijačom, kojega je predložila za novog ministra gospodarstva, te s troje članova njezinog Savjeta za gospodarstvo.

'Savjet je tim stručnjaka koji će predlagati, a teret odluka je na ministrima i Vladi u cjelini', kazala je, dodavši da očekuje dobro suradnju jer su to 'ljudi koji već niz godina surađuju na raznim razinama i rade za dobro Hrvatske'.