STRANAČKE FINANCIJE

Plenković: Čini se da su pozajmice HDZ-u zakonite

11.07.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Čini se da su sve HDZ-ove pozajmice zakonite, a o načinu njihova uzimanja stranka će razgovarati, poručio je kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković dolazeći u središnjicu HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma na sastanak izbornog stožera stranke, javlja N1 televizija

Upitan je li pročitao HDZ-ovo financijsko izvješće, Plenković je odvratio: 'Čini mi se da su sve pozajmice zakonite, a kako su se uzimale - o tome ćemo razgovarati u stranci.'

O financiranju stranke govorio je i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, koji je u stranačku središnjicu stigao nešto prije Plenkovića, i za N1 televiziju ponovio da je 'sve čisto i transparentno' te da će 'financiranje stranke biti uobičajeno, kao i dosad'.

HDZ je, podsjetimo, prošli tjedan potvrdio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od Prvog plinarskog društva (PPD), naglasivši da je to bilo u skladu sa zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a, transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka te da je Državni ured za reviziju za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na stranačko poslovanje.

Što se tiče današnjih događaja u stranci, osim izbornog stožera, sastat će se Predsjedništvo, a raspravljat će se o pripremama za predstojeće izbore za novog predsjednika stranke te izvanredne parlamentarne izbore, potvrdio je Brkić.