MIROSLAV ŠIMIĆ O PRESLAGIVANJU

'Bilo je neposrednih kontakata, ali ih nismo shvatili ozbiljno'

09.07.2016 u 16:33

Bionic
Reading

Miroslav Šimić iz Mosta izjavio je u subotu da je bilo neposrednih kontakata i pokušaja da se presloži saborska većina, potvrdivši medijska nagađanja, ali je naglasio da oni u Mostu ne mogu procijeniti koliko su ti pokušaji ozbiljni niti tko stoji iza njih. Večernji list je u četvrtak objavio tekst, a potom i drugi mediji, da HDZ u posljednji trenutak prije nego što 15. srpnja na snagu stupi odluka o raspuštanju Sabora pokušava s Mostom dogovoriti opstanak vladajuće većine

'Bilo je poruka za koje mi ne možemo procijeniti koliko su ozbiljne i tko sve stoji iza njih', kazao nam je Šimić, dodavši da je stav Mosta jasan i nije se promijenio unazad dva mjeseca vezano uz poruke da Tomislav Karamarko ne može biti potpredsjednik Vlade i ono što se događalo nakon toga, a vezano je za rušenje vlade Tihomira Oreškovića u suradnji SDP-a i HDZ-a.

Poručio je da su oni u Mostu cijelo to vrijeme govorili da ne pristaju ni na kakvo preslagivanje i poručivali da, ukoliko dođe do rušenja Vlade, smatraju da preslagivanje trebaju napraviti hrvatski građani na izborima, a gdje će oni pokušati dobiti što veći utjecaj na političkoj sceni. 'Jasno nam je da ćemo u budućnosti morati surađivati s nekim, ali želimo biti što jači u toj suradnji', smatra Šimić.  Promjena na čelu HDZ-a i najvjerojatniji dolazak Andreja Plenkovića na čelo te stranke nije razlog da promijene svoj odnos prema HDZ-u.

'To je njihova unutarstranačka stvar. Može li se mijenjati politika HDZ-a i može li se računati na neki oblik stabilnosti i povjerenja HDZ-a, to će tek vrijeme pokazati, možda nakon izbora', naglasio je Šimić.