NOVE OBVEZNICE

Zagrebački holding se zadužuje za 1,8 milijardi kuna

08.07.2016 u 19:17

Bionic
Reading

Zagrebački holding na svojim je internetskim stranicama objavio poziv ulagateljima na upis prve tranše obveznica ukupne nominalne vrijednosti 1,8 milijardi kuna i dospijeća 2023. godine te ujedno izvijestio kako se u sklopu procesa planiranog izdavanja obveznica na domaćem tržištu kapitala u petak predstavio potencijalnim investitorima

U pozivu ulagateljima navodi se kako Zagrebački holding namjerava izdati obveznice u ukupnom nominalnom iznosu do 2,3 milijarde kuna, s fiksnom kamatnom stopom uz godišnju isplatu kamata i dospijećem u srpnju 2023. godine, od čega bi u prvoj tranši izdao obveznice do najvišeg nominalnog iznosa od 1,8 milijardi kuna.

Planirani dan izdanja prve tranše je 15. srpnja 2016., a planirani dan dospijeća 15. srpnja 2023. godine.

Nominalni iznos jedne obveznice je jedna kuna, a minimalni iznos uplate na ime upisa prve tranše je 200 kuna za svaku pojedinačnu ponudu.

Izdanje obveznica u prvoj tranši se provodi kao javna ponuda ulagateljima u Republici Hrvatskoj koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti minimalno 200 tisuća kuna na ime upisa obveznica po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu.

Zainteresirani ulagatelji će tijekom razdoblja ponude prve tranše od 11. srpnja u 9 sati do 13. srpnja u 16 sati naznačiti iznos obveznica koje su spremni upisati i uplatiti.

Nakon izdanja obveznica, Zagrebački holding namjerava obveznice u najkraćem mogućem roku uvrstiti na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Zajednički agenti izdanja Obveznica su Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.