Hrvatska NEMA SLUŽBENE POTVRDE

Umrla i peta žrtva svinjske gripe?

Danas poslijepodne u zagrebačkoj Klinici za zarazne bolesti Dr. Fran Mihaljević umro je 53-godišnjem Zagrepčanin, za kojeg se nagađa da je podlegao virusu svinjske gripe. Međutim, ministarstvo zdravstva je priopćilo kako za to još uvijek nema i labaratorijske potvrde

Inače, radi se o bolesniku koji je imao dijabetes i prekomjernu tjelesnu težinu, što je utvrđeni dodatni rizik kod zaraze virusom N1H1. Naime, stručnjaci tvrde da osobe s prekomjernom tjelesnom težinom spadaju u tzv. rizičnu skupinu kada je u pitanju svinjska gripa.

U priopćenju Ministarstvo je zamolilo medije da 'ne objavljuju vijest o petom smrtnom slučaju povezanom s pandemijskom gripom. Naime, za sada nema laboratorijske potvrde da je 53-godišnji muškarac iz Zagreba - za kojega neki mediji objavljuju kako je peta žrtva pandemijske gripe - doista i bio zaražen virusom A (H1N1)', ističe se u priopćenju.

'Točnu informaciju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi će objaviti sutra', izvijestila je glasnogovornica Ministarstva, Zora Lažeta.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još