'HRVATSKA MOŽE BOLJE'

Nudi se stipendija studentu/ici s malim djetetom

06.07.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Inicijativa Hrvatska može bolje, sastavljena od organizacija koje podržavaju Cjelovitu kurikularnu reformu, raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije studentu ili studentici roditelju malog djeteta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno tijekom 10 mjeseci akademske godine 2016./2017. Osigurani novac ostao je nepotrošen od donacija građana tijekom procesa organizacije prosvjeda podrške obrazovnoj reformi

Inicijativa Hrvatska može bolje tim sredstvima želi pomoći roditeljima s malom djecom koji su, usprkos okolnostima, nastavili školovanje i prepoznali njegovu važnost, kao i skrenuti pozornost na važnost socijalne dimenzije obrazovne politike, objavila je Inicijativa

Na natječaj se do 20. srpnja mogu prijaviti roditelji do navršene 27. godine života, redovni studenti na javnom učilištu u RH, koji ne primaju drugu stipendiju iz bilo kojeg tuzemnog ili inozemnog izvora. Stipendija će se dodijeliti na temelju prosjeka ocjena zadnje dvije godine u odnosu na prosjek studija.

Dodatni bodovi mogu se ostvariti studira li student/ica izvan mjesta prebivališta, ako je aktivan/na u zajednici te ukoliko joj/mu je partner/ica student.

Dobitnik ili dobitnica stipendije ima uvjet osmišljavanja javnog događaja, usmjerenog prvenstveno studentima, na temu usklađivanja roditeljskih obveza s obrazovanjem, i/ili studiranjem, u kontekstu reforme obrazovanja, a organizatori se obvezuju pružiti svu logističku podršku za organizaciju takvog događaja.

Više o uvjetima natječaja možete doznati ovdje, a obrazac za prijavu možete pronaći ovdje