PREDSJEDNICA OTKRILA

Grabar-Kitarović: Idemo na izbore najvjerojatnije 11. rujna

01.07.2016 u 21:51

Bionic
Reading

Izbori za Sabor bit će najvjerojatnije 11. rujna, otkrila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objasnivši da 5. rujna počinje nastava i nedjelju dan ranije želi ostaviti obiteljima, a i nitko se ne želi baviti politikom preko ljeta, dodala je odgovarajući na pitanja u ekskluzivnom intervjuu za N1 televiziju

'Izbore ću raspisati u zakonskom roku. Moram čekati ovih 30 dana do 15. srpnja, a onda raspisujem izbore za početak rujna', kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za N1 televiziju koja će ga u cijelosti emitirati u nedjelju, 3. srpnja, u novoj emisiji Točka na tjedan s Natašom Božić koja je predsjednicu pitala za konkretan datum.

Sklona sam 11. rujna zato što 5. rujna počinje nastava', kazala je Grabar-Kitarović objasnivši razloge za takvu odluku: 'Nitko se ne želi baviti politikom preko ljeta. Nitko ne želi da im odmore uzmu političke kampanje. Ljudi se žele odmoriti od politike. Povratkom u škole želim 4. rujna ostaviti obiteljima da budu zajedno prije nego djeca krenu u školu'.

Što je još predsjednica rekla i kako je odgovorila na pitanja što se i kako preokrenulo u odnosu prema bivšem šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, kako će se Hrvatska postaviti ako izbjeglice ponovno krenu Balkanskom rutom, zašto je huligane među navijačima nazvala baš 'orjunašima', možete saznati u nedjelju u novoj emisiji N1 televizije 'Točka na tjedan'.