KOSOR U SLAVONSKOM BRODU

'Nećemo rezati plaće i mirovine'

14.11.2009 u 15:15

Bionic
Reading

Komentirajući kritike sindikata i oprbe u vezi imenovanja ministara Ivana Šukera i Zdravka Milinovića za potpredsjednike Vlade i za ministra gospodarstva Đure Popijača, premijerka je kazala kako kritike koje dolaze sa tih strana nisu ništa novo

Za boravka u Slavonskom Brodu, gdje je sudjelovala u radu 15. Sabora HSLS-a, predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor sa najužim suradnicima posjetila je Holding 'Đuro Đaković' i ondje sa predstavnicima sinikata i upravom Holdinga razgovarala u vezi pronalaženja rješenja za 1200 radnika koji posla nemaju od proljeća i hitno traže pomoć Vlade.

'Dogovor o mogućem rješenju problema za radnike Đakovića bit će na sastanku u petak u Zagrebu. Učinit ćemo sve da se radna mjesta budu spašena, na čemu radi ministar Šuker zajedno sa svima koji tome rješenju mogu pridonijeti', rekla je Jadranka Kosor.

Komentirajući kritike sindikata i oprbe u vezi imenovanja ministara Ivana Šukera i Zdravka Milinovića za potpredsjednike Vlade i za ministra gospodarstva Đure Popijača, premijerka je kazala kako kritike koje dolaze sa tih strana nisu ništa novo.

'Neki sindikati i oporba malo kada ima dobrih riječi za bilo koje poteze ove Vlade i njjhove me kritike ne čude. Želim dati šansu ljudima koji razumiju gospodarstvo i sa gospodarstvom žive svaki dan, takav je slučaj i sa Đurom Popijačem. Što se triče novih potpredsjednika Vlade u osobama Ivana Šukera i Zdravka Milinovića mogu reći samo to da su oni i otprije članovi Vlade i moji najuži suradnici.

Nema govora o tome da na novu funkciju dolaze zbog očuvanja mira u našoj stranci. Uz novog ministra gospodarstva želim na okupu imati sve koji mogu objedinjavati i doprinjeti jačanju gospodarstva, želim imati dobru ekipu, to je jedino jamstvo jamstvo za uspjeh.

Budući savjetnici Vlade Borislav Škegro, Željko Lovrinčević i Sandra Švaljek bit će volonteri i njihovo bogato iskustvo može pomoći u predlaganju teških odluka koje Vlada treba donijeti', rekla je J.Kosor, te opovrgnula medijske napise o navodnom otpuštanju još 60.000 radnika i smanjenju mirovina i plaća, ali je naglasila da se uobrzano radi na reformi državne uprave koja treba biti brža i korisnija građanima.

U vezi uvođenja reda u trgovačkim društvima u vlasništvu države, poput HAC-a, predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je da reda u tim tvrtkama mora biti i da će u tvrtkama koje ne budu poštivale i provodile odluke Vlade i planove štednje smjena svakako biti, o čemu će javnost nešto više znati vrlo skoro.