POSVAĐAO IH MESIĆ

Norac otkazao punomoć odvjetniku Olujiću

14.11.2009 u 12:12

Bionic
Reading

Norac i odvjetnik razišli su se nakon što je predsjednik Stjepan Mesić najavio da bi još za mandata mogao pomilovati Norca

'Mirko Norac i ja smo raskinuli mandat mojega zastupanja. Sada je jedino bitno kakav će biti ishod žalbe o kojoj treba odlučiti Vrhovni sud. Njegov interes sada je najvažniji', kratko je za Večernji list komentirao odvjetnik Željko Olujić potvrdivši da mu je Norac otkazao punomoć.

Olujić je nastojao novu situaciju prikazati kao uobičajen razlaz nakon što je za Norca podnio Vrhovnome sudu žalbu na presudu kojom je Norac za ratni zločin u Medačkome džepu osuđen na sedam godina zatvora.

Norac i odvjetnik razišli su se nakon što je predsjednik Stjepan Mesić najavio da bi još za mandata mogao pomilovati Norca koji se tijekom izdržavanja kazne uspio oženiti i dobiti dijete.

O toj ponudi javno je progovorio Olujić koji se u Norčevo ime zahvalio Mesiću poručivši tako da Norac od predsjednika države ne želi pogodnosti. Istodobno, iz izvora bliskih Norcu doznaje se da je on ljutit na Olujića jer se igra njegovom sudbinom promovirajući samog sebe i svadeći Norca i Mesića.