SPOLNA DISKRIMINACIJA?

Rimac dobio opomenu pa raspalio po Uredu za ravnopravnost spolova

30.06.2016 u 14:30

Bionic
Reading

Zbog spolne diskriminacije, odnosno diskriminacije u području rada i zapošljavanja, Mate Rimac dobio je opomenu od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Na tu je opomenu burno reagirao, a o svemu se oglasio i na svom Facebook-profilu gdje je jasno poručio što misli o opomeni

'Ha! Ma stjeram vas politički korektno u rodno mjesto! Za svaku pi... se danas netko uvrijedi. Nemate pametnijeg posla?', poručio je Rimac na svom Facebook-profilu, reagirajući tako na opomenu koju je njegova tvrtka dobila od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Naime, kako se vidi iz komunikacije Rimca i njegove djelatnice, koju je objavio na svom profilu, tvrtka je dobila opomenu jer im 'oglasi nisu dobro napisani'.

Opomena je stigla od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova jer tvrtka u oglasima nije napisala da traži čistača/čistačicu, odnosno u zagradu nije dodala m/ž.

Naime, prema Zakonu o ravnopravnosti spolova, prilikom oglašavanja potrebe za zapošljavanjem u oglasu mora biti jasno istaknuto da se za oglašeno radno mjesto mogu javiti osobe oba spola.

Nedugo nakon objave, status je uklonjen s Facebook-profila Mate Rimca.