NOVI SMJER HDZ-A

Brkić: Živjele naša Hrvatska i Europska unija!

30.06.2016 u 14:13

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić obratio se prisutnima u Splitu na sastanku europskih pučana gdje je kazao da su države EU-a suočene i sa starenjem stanovništva i s padom nataliteta, a to je osobito izraženo i u našoj Hrvatskoj

'U takvoj situaciji trebaju se usuglasiti politike, kako bismo različitim nacionalnim politikama u EU-u potaknuli demografsku obnovu', poručio je Brkić. Naglasio je da nam treba učinkovitija migracijska politika koja će poticati legalnu migraciju stanovništva, temeljenu na analizi tržišta rada. 'Naša zadaća je pružiti bolji život građanima koji se neće brinuti o tome što će biti sutra i hoće li mladi naći posao nakon završenog obrazovanja. Prestanimo se baviti uljepšavanjem prošlosti, iz prošlosti učimo, okrenimo se sadašnjosti i budućnosti', kazao je Brkić, javlja N1

Gospodarski oporavak mora se temeljiti na potencijalima, smatra Brkić te je naglasio da se trebaju okrenuti restrukturiranju gospodarstva, kako bismo podigli konkurentnost, prednjačili u inovacijama.

'Države su svjesne problema i što bi trebale poduzeti, ali provedba i dalje zaostaje i ne ide tempom koji smo zacrtali. Države moraju biti u stanju bolje iskoristiti mogućnosti koje su im otvorene kroz europske politike i instrumente koji su im na raspolaganju. Energetska neovisnost u kojoj Hrvatska ima važnu ulogu, zajedničko digitalno tržište, jačanje kohezijske politike vrlo su važni za zajedničku suradnju i napredak. Nalazimo se u turbulentnim vremenima. EU, više nego ikad, treba pokazati zajedništvo i pokazati odgovornost. Jedino tako možemo izaći iz krize puno jači, snažniji, kako bismo proveli sve one programe koje smo zacrtali', kazao je Brkić.

Zamjenik predsjednik HDZ-a kaže da bi trebali raditi tako da ne ruše, nego da stvaraju i grade međusobno povjerenje, njega možemo graditi samo bespoštednim radom i zajedništvom.

'HDZ je državotvorna stranka i pod njezinim vodstvom stvorena je hrvatska država. Prošli smo teška vremena, ali sad smo punopravna članica euroatlantskoga saveza, nastavimo u tom smjeru. Idemo našim programom, radom, inventivnošću nametnuti se kao izbor, ali ne tako da omalovažavamo druge političke stranke. Radom i odgovornošću svih nas za boljitak hrvatskog naroda nastavimo dalje i ostavimo Hrvatsku i EU našim mladima. Zahvaljujem se na odabiru Hrvatske i Splita za ovu konferenciju', kazao je Brkić, završivši govor riječima 'živjele naša Hrvatska i naša Europska unija'.