O STANJU U HDZ-U

Ivana Maletić: Hasanbegović je prihvatljiv Europi

28.06.2016 u 07:56

Bionic
Reading

Gošća večernjeg dnevnika N1 televizije bila je HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić koja je komentirala stanje u toj stranci, te progovorila o tome kakvi su dojmovi europskih kolega o kontroverznim stavovima ministra kulture Zlatka Hasanbegovića

Maletić je rekla da još uvijek razmišlja o kandidiranju za predsjednicu HDZ-a, no da su rokovi kratki. Odbacila je tvrdnju da je osoba od povjerenja zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkića.

Na pitanje očekuje li kandidaturu Zlatka Hasanbegovića, odgovorila je: "Moguće. Zašto ne? I on je član. Mislim da on isto tako ima svoju vrijednost koju donosi HDZ-u i može privući jedan dio glasačkog tijela i vrijedan je član. Europa je pratila njegove stavove kroz medije i njegova obrazloženja i mislim da su ona bila prihvatljiva'.

Govoreći o greškama Tomislava Karamarka, rekla je da je za stranku najvažnije to što je dao ostavku, kako bi se mogla okrenuti budućnosti.

Prokomentirala je kako HDZ nije dovoljno jasno komunicirao poruke važne za svakodnevni život građana, te dodala da nije pobornica velike koalicije sa SDP-om.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje.