MIJALIĆ O RAZLOZIMA NAPADA

'Imam dokaze o muljaži u Hrvatskim poštama'

13.11.2009 u 20:50

Bionic
Reading

Jadranko Mijalić namjerava ostati u Hrvatskoj poštanskoj banci, bez obzira na to što mu je uprava ponudila novi ugovor s upola nižom plaćom. Tvrdi da ga se napada jer je upućen u malverzacije u Hrvatskim poštama

'Ostajem u banci bez obzira na izmijenjeni ugovor iako nije istina da mi je plaća bila oko 30.000 kuna, kao što navode neki mediji, nego gotovo upola manja', rekao je Mijalić za Večernji list.

No kako tvrdi Večernjakov izvor, Mijalićeva je bruto plaća 51 tisuću kuna, što je neto oko 25.000 do 27.000, ovisno o tome je li prijavljen u Zagrebu ili Vrbovcu. U svakom slučaju, mnogo više od osoba koje imaju i veće odgovornosti u banci i više od direktora pojedinih sektora u HPB-u.

'Očito je da mi se ovi napadi podvaljuju pred današnje stranačke izbore, znajući da ja podržavam Dražena Bregleca. No važniji je razlog taj što sam za sljedeći tjedan najavio konferenciju za novinare kako bih razotkrio sve mutne poslove u Hrvatskoj pošti vezane za kriminal u javnoj nabavi.

To ću potkrijepiti i čvrstim dokazima, odnosno dokumentima koje posjedujem', ističe Mijalić, inače bivši član uprave Hrvatske pošte.

HPB će sigurno još dugo biti predmet raznih nagađanja, s obzirom na već otkrivene nepravilnosti u poslovanju koje su rezultirale povećim gubicima.

Tako je danas u javnost dospjela i informacija o prekršajnim prijavama bivšim čelnicima banke, predsjedniku uprave Josipu Protegi i članu uprave Ivanu Sladonji. Prijava je podnesena na temelju rješenja HNB-a. Viceguverner središnje banke Davor Holjevac ističe da te prijave nisu neuobičajene, štoviše, učestale su i prema članovima uprava drugih, pa i najvećih domaćih banaka.