SRETAN DAN DRŽAVNOSTI

Grbin objavio priču očajne majke i raspalio po HZZ-u

25.06.2016 u 11:03

Bionic
Reading

Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a, na obljetnicu Dana državnosti na svom Facebook profilu objavio je priču samohrane majke koja nikako ne može naći posao, a usput se osvrnuo na najavljeno stopiranje mjera za poticanje zapošljavanja

'Danas je Dan državnosti i držim da ovaj dan, osim za protokolarno čestitanje, treba prije svega iskoristiti za pisanje o temama koje doista muče građane ove države.

Jedna od tih tema, vjerojatno i najvažnija, je pitanje nezaposlenosti. Pa je tako jučer na stranicama HZZ-a osvanula obavijest kojom nas taj Zavod, kojem je zadaća briga o zapošljavanju nezaposlenih, izvješćuje da se obustavlja financiranje dijela mjera iz njegovog djelokruga, koje obuhvaćaju: potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, potpore za usavršavanje, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i javne radove.

Tajming odličan: između Brexita, praznika i osmine finala, malo je tko ovo uopće primijetio. Osim onih koje se ta mjera direktno tiče.

Stoga u nastavku ovog posta prenosim priču jedne osobe koje se ova mjera direktno tiče', napisao je Grbin.

Priča samohrane majke

'Dobar dan, pardon na smetnji al ljuta sam ko pas i iskreno ne znam tko mi može odgovorit suvislo pa se obraćam Vama. Ja sam samohrana nezaposlena majka 36 godina, mislim da Vam ne moram govorit koliko mi je jednostavno naći posao bez obzira što sam ing. informatičkog menadžmenta i dizajna.

Dakle kako sam imala 0 veza tako sam do sad radila poslove KV i nakon rođenja sina sam odlučila na burzi tražiti mjere za stručno osposobljavanje. Sama sam našla firmu predala papire i sve i sad me prvo zavlače 2 mjeseca. Kad se stvar počela dovodit kraju napokon sad vidim da je privremeno ukinuta ta mjera.

Da li sam ja luda i kako je moguće uopće da tehnička vlada to napravi? I šta da ja radim sa svojim djetetom bez posla i ikakve naknade? Niste Vi krivi niti to govorim ali molim Vas da se za to čuje jako glasno u "Saboru" jer ovo više nije normalno što rade čak i sad kad su postali tehničari', napisala je majka Grbinu, a on je dodao kako je 'ovo je jedina čestitka koju si dopušta za Dan državnosti'.