ŠKARE-OŽBOLT U RIJECI

'I Marx je imao dobrih teza'

13.11.2009 u 16:17

Bionic
Reading

Hrvatskoj prijeti inflacija i daljnji gubitak radnih mjesta - oko 50.000 radnih mjesta u industriji u idućoj godini bi moglo biti izgubljeno, te je krajnji čas da hrvatska Vlada donese strategiju razvoja, istaknula je Vesna Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare održanoj u petak na riječkom Korzu

Hrvatski administrativni aparat je glomazan - proguta 12 posto BDP-a – te je neophodno smanjiti broj državnih službenika. 'Ako je to mogla postići Poljska, koja je broj državnih službenika smanjila za deset posto, onda to možemo i mi', smatra Vesna Škare-Ožbolt

'Međutim, reforme se provode poticanjem proizvodnje, a smanjivanjem uvoza', riječi su nezavisne kandidatkinje za šeficu države. 'Potrebno je rasteretiti državni proračun i naučiti podmladak radnim navikama. Nezaposlenost se u Hrvatskoj tretira kao Marxova 11. teza o Feuerbachu', misli Škare-Ožbolt: 'Svi govore da stanje treba mijenjati, ali ga nitko ne mijenja.' Zaposlene, a osobito mlade ne treba otpuštati, već ih potaknuti da rade dva sata dulje kako bi sačuvali radno mjesto, tvrdi ona.

'Jedina sam od kandidata koja u predizbornom programu ističe metode suzbijanja maloljetničke delinkvencije', rekla je Škare-Ožbolt.

'Imam znanje i iskustvo u unutarnjoj i vanjskoj politici', kazala je, 'te se s pravom vidim u drugom krugu predsjedničkih izbora.'Na novinarski upit da komentira spominjanje Marxovih teza, Škare-Ožbolt je naglasila da je 'i Marx imao dobrih teza' te da ne isključuje nijedan glas, pa ni one s lijevoga dijela političkoga spektra. Brodogradnja se može održati u Hrvatskoj pronađe li se strateški partner kroz javno-privatno partnerstvo, zaključila je Vesna Škare-Ožbolt.