Hrvatska KAMPANJU FINANCIRA SAM

Mikšić skupio deset tisuća potpisa

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Boris Mikšić danas je na konferenciji za novinare objavio da je uspio skupiti 10.000 potpisa potpore, koliko je potrebno za predsjedničku kandidaturu, i da će svoju kampanju financirati sam s 10 milijuna kuna koje je, kako kaže, pošteno zaradio.

Poručio je kako će dati sve od sebe da na kraju hrvatskome narodu dokaže da misli pošteno i da ima iskustva, energije i snage odraditi posao hrvatskog predsjednika onako kako to narod očekuje.

Mikšić je rekao da će, postane li predsjednik, Pantovčak otvoriti građanima jer je to prekrasan dio grada, a po uzoru na Ameriku nazvat će ga 'zelenom kućom', i to će, dodao je, biti simbol Hrvatske kao ekološke oaze Europe. Poručio je da nijedan lobi neće imati pristup zelenim dvorima pa zato kampanju financira sam.

Istaknuo je da je s građanima potpisao Ugovor za bolju Hrvatsku u kojem se obvezuje da će kao predsjednik posao odraditi pošteno, uzet će sebi samo pola predsjedničke plaće, a drugu će polovicu dati za dobrotvorne svrhe. Proračun Ureda predsjednika skresat će za 50 posto, a poslije toga još će ga smanjiti. Obvezuje se da se, ako ne ispuni svoj posao, povlači s dužnosti predsjednika i daje šansu nekom sposobnijem.

Istaknuo je da će njegov moto biti: 'Pošten i pravi čovjek za bolju Hrvatsku!' Poštenje je na prvome mjestu, naglasio je i dodao da će u svojoj kampanji promicati Hrvatsku i da je njegova vizija za Hrvatsku društvo novih tehnologija i prosperiteta. Radit ćemo na tome da se život u Hrvatskoj poboljša, da naši mladi ljudi imaju ovdje priliku ostvariti svoj hrvatski san, rekao je.

Ocijenio je da njegovi protukandidati nemaju nikakvog iskustva u poduzetništvu, a jedini koji tvrdi da ga ima i koji je bio predsjednik Hrvatske gospodarske komore doveo nas je 'u bananu'.

Ustvrdio je da je kao nezavisni kandidat bez stranačke sprege jedini koji se može suočiti s korupcijom. Rekao je da će se snažno boriti i da pravna država napokon počne funkcionirati i da se sve nelegalne, kriminalne privatizacije ponište te preispita privatizacija banaka koje su u rukama stranaca.

Kad je riječ o vanjskopolitičkim odnosima, Mikšić je istaknuo kako je apsolutno za referendum zbog problema sa Slovenijom. 'Nikakva arbitraža ovog trenutka ne bi nam pomogla jer oni nas prisiljavaju da u Europsku uniju ulazimo na koljenima' dajući im svoje more kao protuuslugu za ulazak, ocijenio je.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još