KAMPANJU FINANCIRA SAM

Mikšić skupio deset tisuća potpisa

13.11.2009 u 16:35

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Boris Mikšić danas je na konferenciji za novinare objavio da je uspio skupiti 10.000 potpisa potpore, koliko je potrebno za predsjedničku kandidaturu, i da će svoju kampanju financirati sam s 10 milijuna kuna koje je, kako kaže, pošteno zaradio.

Poručio je kako će dati sve od sebe da na kraju hrvatskome narodu dokaže da misli pošteno i da ima iskustva, energije i snage odraditi posao hrvatskog predsjednika onako kako to narod očekuje.

Mikšić je rekao da će, postane li predsjednik, Pantovčak otvoriti građanima jer je to prekrasan dio grada, a po uzoru na Ameriku nazvat će ga 'zelenom kućom', i to će, dodao je, biti simbol Hrvatske kao ekološke oaze Europe. Poručio je da nijedan lobi neće imati pristup zelenim dvorima pa zato kampanju financira sam.

Istaknuo je da je s građanima potpisao Ugovor za bolju Hrvatsku u kojem se obvezuje da će kao predsjednik posao odraditi pošteno, uzet će sebi samo pola predsjedničke plaće, a drugu će polovicu dati za dobrotvorne svrhe. Proračun Ureda predsjednika skresat će za 50 posto, a poslije toga još će ga smanjiti. Obvezuje se da se, ako ne ispuni svoj posao, povlači s dužnosti predsjednika i daje šansu nekom sposobnijem.

Istaknuo je da će njegov moto biti: 'Pošten i pravi čovjek za bolju Hrvatsku!' Poštenje je na prvome mjestu, naglasio je i dodao da će u svojoj kampanji promicati Hrvatsku i da je njegova vizija za Hrvatsku društvo novih tehnologija i prosperiteta. Radit ćemo na tome da se život u Hrvatskoj poboljša, da naši mladi ljudi imaju ovdje priliku ostvariti svoj hrvatski san, rekao je.

Ocijenio je da njegovi protukandidati nemaju nikakvog iskustva u poduzetništvu, a jedini koji tvrdi da ga ima i koji je bio predsjednik Hrvatske gospodarske komore doveo nas je 'u bananu'.

Ustvrdio je da je kao nezavisni kandidat bez stranačke sprege jedini koji se može suočiti s korupcijom. Rekao je da će se snažno boriti i da pravna država napokon počne funkcionirati i da se sve nelegalne, kriminalne privatizacije ponište te preispita privatizacija banaka koje su u rukama stranaca.

Kad je riječ o vanjskopolitičkim odnosima, Mikšić je istaknuo kako je apsolutno za referendum zbog problema sa Slovenijom. 'Nikakva arbitraža ovog trenutka ne bi nam pomogla jer oni nas prisiljavaju da u Europsku uniju ulazimo na koljenima' dajući im svoje more kao protuuslugu za ulazak, ocijenio je.