DARKO MILINOVIĆ

'Plenković je uranio s kandidaturom, napravio je to dok smo imali predsjednika'

23.06.2016 u 22:47

Bionic
Reading

Darko Milinović, član Predsjedništva HDZ-a gostujući u RTL Direktu nije se želio izjasniti hoće li se kandidirati za šefa stranke na izborima 17. Srpnja, ali je kazao da će cijela deveta izborna jedinica, u kojoj, kako je rekao, on Božidar Kaleta i Nedjeljko Dujić nikad nisu izgubili izbore, biti jedinstvena u svom izboru kandidata

'Iza nas je 50.000 članova i ako odlučimo imati jednog kandidata svi će ga podržati', kazao je Milinović

Upitan mislili da je Andrej Plenković uranio sa svojom kandidaturom Milinović je kazao da 'nije za kandidaturu na takav način'.

'Treba sakupiti pet tisuća potpisa, ali svatko ima svoj put. Plenković ima karakteristike koje ga svrstavaju među kandidate. Malo je uranio jer je to napravio dok smo imali predsjednika', miljenja je Milinović.

Na pitanje gdje je bivši predsjednik Karamarko i hoće li i on biti izbačen iz stranke kao bivši predsjednici HDZ-a Milinović je naveo da bivši šef odmara i sabire dojmove i gleda gdje je pogriješio.

'S Karamarkom će biti prekretnica odnosa HDZ-a prema bivšim predsjednicima', kazao je Milinović.

Smatra da bi najave onih koji smatraju da bi HDZ trebalo više približiti centru, a ne desnom centru moglo stranku dovesti u probleme.

'HDZ je prevelika stranka i previše su na koštali ultimatumi posljednjih mjeseci', kazao je Milinović

Naveo je da se slaže s tehničkim ministrom Zlatkom Hasanbegovićem koji je danas rekao da će podržati kandidata za predsjednika koji se bude zalagao za micanje imena Trga maršala Tita.

'HDZ nije na koljenima, HDZ ima pobjednički mentalitet. HDZ što najviše može napraviti je da ima dva kvalitetna kandidata za predsjednika stranke', kazao je Milinović i dodao da stranka ne treba tražiti predsjednika stranke koji može pobijediti Zorana Milanovića.

'Nije teško pobijediti Zorana Milanovića. Ja bi ga sad pobijedio u sučeljavanju na RTL-u', zaključio je Milinović.

433782,433774 ,433761 ,433725