MOST I HDZ - NOVI PUT?

Petrov: Karamarkova ostavka je bila očekivana, ali stigla je prekasno

21.06.2016 u 15:13

Bionic
Reading

Ostavka Tomislava Karamarka došla je prekasno, a i HDZ-u i SDP-u trebaju strukturne promjene, kazao je Božo Petrov, šef Mosta i potpredsjednik u tehničkoj vladi, komentirajući u izjavi za medije na Markovu trgu ostavku Tomislava Karamarka

'Ono što mogu reći jest da je to bilo za očekivati, s obzirom na procese koji su trajali mjesec i pol dana. Nažalost, nije bilo dovoljno odgovornosti onih koji su činili izvršnu vlast da se to učini na vrijeme. Došla je prekasno', kazao je Petrov u kratkoj izjavi novinarima ispred zgrade Vlade komentirajući današnju Karamarkovu ostavku na mjesto šefa HDZ-a.

'Što se tiče bilo kakve suradnje s drugima, nepotrebno je govoriti o tome jer nas čekaju novi izbori. Jedan čovjek ne čini stranku. Ja bih rekao da i SDP-u i HDZ-u trebaju strukturne promjene i to ne samo jedne osobe, nego svih onih koji su odlučivali posljednjih 20 godina', upozorio je Petrov.

Upitan, pak, za komentar izbora u HDZ-u i (ne)povoljnih kandidata, poručio je da su to 'procesi neke druge stranke na koje nema pravo utjecati'. 'Pitanje je samo što treba građanima Hrvatske, treba li nam jedan demokratski SDP i demokratski HDZ. Mi ne trebamo sudjelovati na ikakav način u odabiru, o tome će prosuditi njihovi članovi stranke, oni ga biraju', zaključio je Petrov.