TRAŽE SE KRIVCI

HDZ poziva: Neka MUP otkrije tko stoji iza nereda

18.06.2016 u 19:10

Bionic
Reading

Komentirajući huliganske nerede na nogometnoj utakmici Hrvatske i Češke u petak na EURU 2016. predsjednik splitskog HDZ- a Petar Škorić rekao je da su ponosni na hrvatske reprezentativce koji su pokazali vrhunsku igru i zajedništvo, potvrđujući kako se voli i bori za Domovinu, a od MUP-a je zatražio da huligane privede pravdi, i otkrije tko stoji iza ovih napada, iza svastike na Poljudu, i nereda na San Siru u Milanu

Hrvatski nogometaši su za vrijeme utakmice u Saint Etiennu 'ostavili srce i krv ostavili' na terenu, priopćio je u subotu Škorić, istaknuvši da Split i splitski navijači Vatrenih neće odustati od potpore svojoj reprezentaciji.

Rušitelji i mrzitelji sporta i nacionalnog ponosa, Vatrenih, koji se skrivaju iza velike vojske iskrenih navijača hrvatske reprezentacije i Hajduka, žele stvoriti ozračje nepovjerenja i razdora među nama, naveo je Škorić, doadvši da neće uspjeti.

‘Dalmatinski navijači, posebno navijači hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, vesele se uspjehu Vatrenih jer su uostalom Dalmatinci i najistaknutiji igrači našeg nacionalnog tima. Hrvatska reprezentacija je naš glavni nacionalni simbol koji nas čini ponosnima, a ljubav prema Domovini jača je i od baklji i od topovskih udara, kao što je bila jača i od jugoslavenskih i četničkih granata u vrijeme Domovinskog rata’, dodao je.

HDZ: Jugonacionalistički pokret sustavno djeluje na difamaciji hrvatskog naroda i rušenju države

No, iz splitskog HDZ-a izražavaju i bojazan kako tu nije riječ samo o sportu i običnim izmanipuliranim huliganima koji su poslužili neprijateljima Hrvatske, nego da se iza toga skriva, kako kažu, puno ozbiljniji plan jednog šireg jugonacionalističkog pokreta koji sustavno djeluje na difamaciji hrvatskog naroda i rušenju države.

‘Zahtijevamo od MUP-a i ostalih službi da huligane, rušitelje i teroriste privedu pravdi, spriječe daljnje dobro smišljene provokacije i konačno otkriju tko stoji iza ovih napada, iza svastike na Poljudu, iza nereda na San Siru u Milanu. Tko su krivci, politički naručitelji i sponzori ove sramote za Lijepu našu? Tražimo od ministra Orepića da objavi imena tih terorista’, navodi se u priopćenju. Podsjeća se da neke najave nereda bile i putem društvenih mreža.

Splitski HDZ pozvao je navijače u Domovini, kao i hrvatske navijače na EURU 2016., da ne posustaju i ohrabre hrvatske nogometaše na pobjedničkome putu. ‘Zajedno smo u obrani mira na našim tribinama, zajedno smo u obrani dostojanstva nacije i zajedno uz našu Hrvatsku novog Europskog prvaka’, naveo je predsjednik splitskog HDZ-a Škorić.