VATIKAN SE OGLASIO

'Papa spomenuo Mesiću drevnu tradiciju'

13.11.2009 u 10:47

Bionic
Reading

Nakon što je u hrvatskoj javnosti objavljeno što je Mesić prilikom svog posjeta Vatikanu rekao papi Benediktu XVI, o susretu dvojice šefova država oglasio se i ured za odnose s javnošću Svete Stolice

Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske, u audijenciju je primio sveti otac Benedikt XVI, stoji u priopćenju Svete Stolice, te se navodi kako se hrvatski predsjednik nakon toga susreo i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Tarcisiom Bertoneom.

Vatikanski službeni ured za medije opisuje susret Mesića i pape Benedikta XVI. kao prijateljski, a razgovor se prema istom izvoru vodio o 'situaciji u regiji, glavnim izazovima koji se nalaze pred njom te faktorima koji promiču stabilnost i mir u regiji'.

Iako službeni Vatikan ne spominje da su predsjednik Mesić i papa Benedikt XVI. razgovarali o problemu križeva istaknutih na zidovima javnih ustanova u Hrvatskoj, u priopćenju se navodi kako je 'spomenuta drevna i živa katolička tradicija u Hrvatskoj, kao i važnost poštivanja tog identiteta te promocije zajedničkog dobra kroz konstruktivni dijalog između institucija državnih i crkvenih vlasti sa svim dijelovima društva'.